Friday, January 14, 2011

Somebody Help Meeee....




Semalam ceriternya...si Aidil........dia main ngan kotak...letak kepala dalam kotak..kotak tu besar..almost satu badan leh masuk...memain kejutkan orang lar kononnyer.....aku pun layan je lar...buat-buat takut dan terkezut ...konon-konon monster la tuh.....lantak korang lar kan...asalkan korang happy....pastu aku  cakap ngan dier jangan main lagi...gi simpan kotak tu....pastu aku sambung balik keja aku......tetiba...GEDEBAMMMMMMM......

Pastu si Aidil pun menjerit....'somebody help me...somebody help me please...i cannot see'..pastu melalak ngalahkan penyanyi opera.......aku nyer terkezut...pi ar tengok dier....dia nangis sambil cakap 'i cannot see..i cannot see...dia tak leh bukak mata...

Aku pun peluk dia..bacakan ayatul Kursi...tiup tiga kali kat kening dier...pastu sapu muka dier....aku suspen gak kan...coz i'm not sure what happened....aku rasa sedang memain ngan kotak dia tersadung dan terantuk kat kerusi...tengok kening belah kiri dan cheek bone dia lebam....sapu minyak gamat...sumer....aku tanya kat dier, 'can u see now???'...'are u ok??'......Ya Allah ..nasib baik ok.....kalau tidak..tak pasal jer .....adohai....aku rasa dier pun panic time tu...yelah...masa jatuh kepala dlm kotak...gelap...mana nak nampak aper....so, probably dia rasa macam dier cannot see anymore...

Tak sampai 10 minit selepas itu,,,dier masuk lak store gi amik kayu satay ...gi main macam wolverine plak....adohai.....


3 comments:

ana ayesha said...

budak2 kalau dah nak main bukannya boleh ditegah

Ina said...

betul tu..hu.hu

Fitrihadi.com said...

aktifnya dia hehehe