Wednesday, January 12, 2011

Terima Kasih...ALL IN ONE



Salam...entry ni khas untuk Nur..yang sudi letakkan link 'Macam mana berbekalkan RM50 sebulan....aku boleh belajar dekat 'U' , kat blog dier.

Tujuan aku menulis entry tu..bukanlah pasal duit semata-mata...niat tu sebenarnya kalau boleh, dapat menyentuh sanubari para remaja...supaya jangan leka dengan keseronokan jer...risau lar tengok anak bangsa sendiri makin lama makin hanyut...sedih...

Aku dok oversea kat 4 tahun (bukan belajar yer...sebab husbang keja kat sana) , bila balik macam kejutan budaya..tengok bebudak kat Malaysia nih....dengan budaya punk...gay, lesbian dan etc..macam benda tu tak salah jer...cuba pikiaq bebaik....pikir mak bapak sikit....seronok sangat ke depa ..tengok anak depa jadi camtu...dan apa yang akan berlaku dengan keturunan kiter seterusnya...ish..ish....

Cabaran jugak bagi aku bila dah ada anak sendiri nih....

Tapi, mama depa ada superpower...power of psiko....ngehh..ngeh..ngeh...

Siap la korang...



Apa-apa pun boleh tengok entry Nur kat sini 'ek : ALL IN ONE


Terima kasih daun keladi..lain kali buat le lagi.....he..he..he...


2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah dok oversea 4 tahun.. t0p nasib baik tak kena kejutan budaya tp terkejut lak bila tengok budaya anak malaysia yg di kejutkan.

Ina said...

betul..kita boleh expect dah budaya diorang...tapi, terkezut dgn budaya anak bangsa sendiri..