Sunday, February 6, 2011

Bukit Magnetik....ada ker??

SUMBER PHOTO: WIKIPEDIA


Memang ada......Magnetic Hill is a gravity hill. Magnetic Hill ada kat India, Canada, Australia etc.

Di Magnetic Hill ni...kereta boleh berjalan..walaupun enjin tak start pun........ha..ha..ha...bestkan kalau ada magnetic hill kat Malaysia...kereta boleh jalan tak yah pakai minyak .......syarikat minyak pun tak leh carik makan lar...dan takdak lagi sape-saper menggatai nak menjajah negara orang semata-mata sebab minyak..........

Keh..keh..keh.......

Korang percaya ker???...

he..he..Sebenarnya its just an optical illusion .......created by rising and descending terrain...nampak macam naik bukit..sebenarnya..turun bukit daaa........

To experience Magnetic Hill today, drivers must pay a fee to drive their cars to the end of the road (which has been preserved). When a car is placed in neutral, it will begin to roll backwards, apparently uphill. Observers will also note that water in the adjacent drainage ditches also seemingly runs “uphill.”

KREDIT: WIKIPEDIA

2 comments:

E.d.Y said...

xtau pulak ada tempat macam ni..walaupun illusion, tp kalau betul2 ada kat malaysia kan best..xyah bazir duit beli minyak...haha

Ina said...

itula..ada..Allah s.w.t is the great..