Saturday, February 12, 2011

Cinta Cyber atau Cinta Cyberuk???


Assalammualaikum..

Penah tak korang berjumpa dengan kengkawan chatting or dari alam cyber ??..

Adakah indah khabar dari rupa? Adakah si dia seperti yang anda bayangkan?...muahahaaaa...

Time aku bujang dulu aku ada gak jumpa ..tak ramai la..sebab aku takooottt...takut nanti jumpa sicko....tak pasal je ngkau...ha.ha..jgn memain.....jumpa pun bawak kawan..

2 orang ..dtg jumpa aku kat opis.....sorang tu bila jumpa first time...and that was also the last time...aku tak minat.....boleh jalan...goodbye romeo.....(hu..hu...lagak...kah..kah)...sorang lagi..macam ok..tapi..aku rasa dia terminat ngan kawan yang temankan aku jer.....hu..hu...

Orang yang ke3 tu...itu la husbang aku sekarang ni....he..he....

Itulah..terserempak kat mana aku tak ingat...tapi bukan chatroom...siap no tepon lagi.....aku pun saje-saje tepon....buang tebiat....ngeee...ngada.....

Time aku tepon..dia pun terkezut gak...mana lak aku dapat no dia....bila aku citer aku dapat kat tenet....dia tak caya lak....nyampahhhhh.....Lepas tu dia call aku balik...dia baru hengat...kawan dia yang letak.....emmm.....takpelah..aku maafkan...kalau aku buat donno je...tak kawin le aku ngan dia...he..he.

Cerita punya cerita...rupanya dia keja dengan syarikat telekomunikasi yang terkemuka di Malaysia ni..(panjang la plak ek...CELCOM)...he..he....emm..patutla...boleh gayut ngan aku berejam...sampai panas telinga aku ni weiiiii.....lenguh tangan....kejap tukar kanan ..kejap tukar kiri.....

Masa dah kenal tu..aku buat solat Istikharah..minta petunjuk dari Allah s.w.t....aku buat time bulan puasa..3 hari berturut-turut...Alhamdulillah....aku dapat mimpi...mimpi aku sedih gak sebenarnya...aku mimpi dia dtg rumah aku..jumpa mak aku..sedangkan masa tu mak aku dah meninggal...mak aku tanya..betul ke dia nak jaga aku..dia jawab betul makcik...bla..bla....so, that's why aku terima dia seadanya...the rest ...biarlah Allah s.w.t yang tentukan......

Kitorang kawan..sebulan je...jumpa dua tiga kali..sebab dia keja kat oversea time tu...pastu dia hantar family dtg rumah aku.....dua bulan lepas tu kami pun kawinnnnnn....... kecepak..kecipok...kecepak..kecipok..(ha...ha...soundtrack kompang)

Itulah cerita cinta cyber aku...yang telah dishortkan...

Kalau korang tengah bercintan tu kan....aku harap korang jagalah batas ek..kawan lama-lama pun ..nanti dosa pun bertimbun-timbun...kita hidup sekejap je kat dunia ni..tak sempat lak nak top-up yang mana yang berlubang tu kang.....aku sarankan korang buatla solat Istikharah ...Insyaallah..kalau niat korang baik...Allah s.w.t akan bagi jalan kat korang sume.....Insyaallah...

29 comments:

E.d.Y said...

pernah cinta cyber...tp..malu lak nak cite..haha

M a W a D D a H said...

menarik gak citer ina ni...tapi ade la gak sikit2 ala2 cinta cyber...kekeke

puteri cahaya. said...

so sweet ina.. menarik sgt ngan sadis pun ade. tak sangka, jodoh dan pertemuan kan di tangan TUHAN.. sgt chumel. alhamdulillah..

Ina said...

E.d.Y:ala..story lar..malu plak..chit

Ina said...

M a W a D D a H:..he.he..

Ina said...

puteri cahaya:ye..jodoh..ketentuan Ilahi..u never know kan!

mukaoren said...

wow..aku dulu penah gak cinta cyber. tapi kena tipu. hhahaha. nasib baik jauh. takde pulak pernah jumpa2. bazir karan je. dulu2 chat masuk MIrc. ada lagi ke tidak benda alah tu hah?

Ina said...

mukaoren: sian awak...takpe..jadi pengalaman sume tu

izyanty collection said...

menarik gak ek cinta cyber..pernah kot dulu2 he3..

Ina said...

izyanty collection: kalau kena gayanya..best la...hu.hu

Shafiq said...

Tak pernah ada cinta di alam maya. :-)

suffer8zine said...

hehe banyak kali :P

Terkini : Hotel Paling Pelik Di Dunia

mantha_syndrome said...

nice story. sy pun ad gak lalui ni semua. tp kami kwn xlama,asyik gadoh je. kawan bkn cple. hahaha. tp sy suka gyle kat dye.

Ina said...

Shafiq:..takpe..ok la tu..

Ina said...

suffer8zine:hu..hu..dasat..!!

Ina said...

mantha_syndrome:..kalau gado je..tak yah lah..cari lain je..

Garudada said...

sehingga hari ini saya berkenalan dengan orang dari social media. hehe...

Ina said...

Garudada: hu..hu..

JIJI YU said...

ahha aku ni yang yang tka penah bercinta ni camno laks..eheh

padlie said...

zaman dulu2 org guna ruangan berkenalan dalam majalah/ paper.. pastu balas2 surat..

sekarang, chatting je.. :)

Kancilbiru said...

ada dulu sekali masa blajar diploma. sekali tgk tak hensem terus blah..hahaha notti!

twinscraftlife said...

Hi! Please do Visit our blog! We sell purely handmade items!
We have earrings, bracelets, pouch, handphone strape!!^^
twinscraftlife@blogspot.com

Ina said...

JIJI YU: eleh..ko kat bf yuyu..

Ina said...

padlie: a'a betul tu

Ina said...

Kancilbiru: huhu..dasat..ahak

apisv2 said...

;)

mamawana said...

menarik. Selamat berbahagia terus.

Ina said...

apisv2: :P

Ina said...

mamawana: terima kasih..Insyaallah