Tuesday, February 15, 2011

Mengapa Rasulullah Tidak Pernah Sakit?

Assalammualaikum..

Selamat Menyambut Maulidur Rasul dan Selamat Bercuti.

Semoga di hari yang mulia ini kita penuhi dengan amalan yang meningkatkan pahala kita. ..bukannya berambu-ramba dan melakukan keja yang sia-sia. Insyaallah.

Ada satu buku yang amat menarik yang aku jumpa semasa menggoogle..saja nak share dengan you all..kalau berminat boleh la cari kat kedai ataupun online.



Harga: RM 19.90 / RM 21.90
ISBN-13: 978-967-5564-99-4
Tarikh Terbit: 8 Dec 2010
Jumlah Muka Surat : 240
Kategori:
Penerbit: PTS Millennia Sdn Bhd


SINOPSIS:

Membongkar rahsia dan formula kesihatan Rasulullah yang halal, mudah, luar biasa dan holistik.
Tentu anda ingin tahu
  • Formula penjagaan kesihatan fizikal, mental dan emosi yang diajarkan oleh Rasulullah
  • Teknik menjaga kebersihan yang terbaik serta dapat membantu meningkatkan daya tahan tubuh
  • Tip-tip sihat yang mudah dan murah mengikut sunah Rasulullah
  • Kriteria makanan sihat serta bermanfaat mengikut Quran dan sunah Rasulullah
  • Kesan berpuasa pada kesihatan tubuh manusia
  • Rahsia kesihatan di sebalik gerakan dalam solat

Kesihatan adalah nikmat yang tersembunyi, bagaikan mahkota di atas kepala orang yang sihat dan hanya dapat dilihat oleh orang yang sakit”

Mengapa Rasulullah Tidak Pernah Sakit membincangkan perihal rahsia gaya hidup sihat Islami yang diamalkan oleh Rasulullah sepanjang kehidupan. Buku ini juga membicarakan secara terperinci, komponen pemeliharaan dan pemuliharaan kesihatan tubuh badan melalui pemakanan yang sihat, penjagaan rohani yang berkesan dan amalan-amalan yang dianjurkan oleh Islam melalui Quran dan hadis Rasulullah. Setiap individu mampu mempraktikkan panduan dan kaedah ini dengan mudah.



12 comments:

mukaoren said...

ya, cara penjagaan kesihatan Rasulullah kita memang sangat bagus dan juga ringkas dari segi batiniah dan lahiriah. salam maulidur rasul, ina :)
mmg bagus baca buku tentang Rasulullah SAW ni.

Sunah Mohammad said...

salam sis...

kalau praktik betul-betul insya'Allah sihat selalu.. :)

salam maulidur rasul...

Sollu..Sollu..Sollu..

padlie said...

Bagus buku ni.Leh amalkan sunnah Rasulullah.

A.s.t.i.n.a said...

Bagus utk dikongsi bersama..

Solawat..

Ina said...

As Salam Ima..betul tu.

Ina said...

Sunah Mohammad: terima kasih for following ye.

Ina said...

padlie: ye betul

Ina said...

A.s.t.i.n.a: betul..betul..betul

E.d.Y said...

macam bagus je buku tu...

selamat hari kekasih wahai kekasih Allah, Nabi Muhammad S.A.W...

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Salam Maulidur Rasul..
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Sesungguhnya Allah dan para Malaikat sentiasa bersalawat keatas Nabi" Ya Allah! Limpahkanlah selawat serta salam kepada Nabi, ahli keluarga baginda dan para sahabat.

Allah berfirman,' Kami tidak menurunkan kamu melainkan sebagai rahmat kepada seluruh manusia.' (Al-Anbiya':107)
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

Ina said...

E.d.Y:..i pun ingat nak cari

Ina said...

Afzainizam:terima kasih