Thursday, February 24, 2011

Saya nak jadi Penyanyi..

Assaalammualaikum kengkawan semua.

Yesss..itu lah impian aku.

Masa kecik-kecik dulu cita-cita aku nak jadi penyanyi..muahaahaaaa....

Serious wa cakap lu...aku memang suka muzik. Tapi..disebabkan aku ni pemalu takde la aku melalak depan semua orang..bila mak ngan abah aku takde..rumah tu jadi macam studio rakaman la..hu..hu..

Aku ada hantar lirik lagu dan tape nyanyian aku kat syarikat rakaman tau..tapi..dorang buat derk je kat aku..ahaks...

Aku punya goal masa tu..kalau aku dapat result SPM bagus.. aku nak sambung belajar kat US..major in music. Fuh..dasyat angan-angan aku.

Tapi.. Allah s.w.t sayang kat aku .. dia tak makbulkan impian aku. Kalau tidak.. mungkin aku pun hanyut macam kebanyakan artis sekarang ni.

Bila lagi sekali aku dapat peluang, bapak aku pulak sakit. So, memang takde rezeki la nampaknya. Walaupun aku kecewa..tapi..bagi aku bapak aku lebih penting dari impian aku.

Walaupun aku tak dapat ke US .. dapat jugak aku merasa duduk kat oversea coz husband aku kerja kat luar negeri. Lagi best Allah s.w.t bagi kan .. Alhamdulillah.

Kini..aku masih menyanyi .. keh..keh..keh....dalam bilik mandi aku jarang nyanyi la.. dalam keta la studio aku. Terhangguk-hangguk dalam keta .. dapat pulak time tu ada lagu Waka waka - Shakira. Anak-beranak buat show...

kalau berenti kat traffic light menggeleng kepala la orang dalam keta sebelah tu tengok ... muahaahaaa ...ada aku kesah..hik.hik.

Hidup aku ni banyak dugaan .. macam-macam dah aku tempuh .. dan setiap dugaan tu membuatkan aku lebih tabah...dan aku tak cepat patah semangat..kecuali kalau aku yang pilih untuk quit.

p/s: Apa pulak cita-cita korang agaknya ek??..Dah tercapai ke??

39 comments:

SaYraH WonDerLanD said...

Banyak lagi benda sarah nak capai dalam hidup ni. Entah nak capai yang mana satu dlu.

hazari. said...

cita cita ? hehe, tunggu result dulu.. tarikh banyak sangat, entah yang mane satu dah

miloais said...

nak jadik penyanyi
bleh ganti dato Ct
hehehehe

nok... apa jua angan2 kalo diusahakan akan jadik... angan2 yang elok le
i guess - it was not meant for you to be a singer
tu pasal ada saja halangan

but apa2 pun... apa yg uols ada hari ni... satu rahmat dari Nya...

umi aiz said...

wah bkn men lg ek....dpt jgk ke oversea...ngehngeh..

cikpuanhady said...

ngeee..dolu2 nak jadi doktor, tapi tak boleh tahan tengok orang luka..hakhak..

me ada buat entri pasal kak ina..tapi publishnya jam 1.16 petang nanti..kat blog bawah ni ha..ngee..

Jom skodeng :Jom join Heartbeat.my!

Ina said...

SaYraH WonDerLanD:..takpela..yang penting usaha..kalau benda tu baik..dan ada rezeki..Insyaallah tercapai jua.

Ina said...

hazari:..byk cita-cita ek..bagus lak tu..fleksible

Ina said...

miloais:..hik..hik..tu la..nasib baik la saya tak jadik penyanyi..kalau tak ct tak leh cari makan la..

sekarang pun mmg saya tak nyesal tak capai impian tu...ada bagusnya.Alhamdulillah.

Ina said...

umi aiz:..Alhamdulillah..dapat la gak merasa.

Ina said...

cikpuanhady:..wah doktor..saya pun tak leh..kesin sgt tengok org sakit..saya plak yang terlebih nangis.

hu.hu..saya akan nantikan..terima kasih.

padlie said...

Masa kecik nak jd angkasawan.. takleh, Malaysia xde space centre.. terus tukar

Pernah nak jadi doktor, pastu ikut tgk operation, tengok jantung, hati duk berdenyut, pening.. tukar lg..

masa SPM, tersebut perkataan 'programmer' masa ujian lisan BM.. jadi la programmer..
keje lak kat space centre, dpt semula impian masa kecik..

ni kira tercapai ke x ye?

Kerja oh Kerja

ain said...

dlu ain verangan nk jadik peguam, mcm cantek je tgk depa pkai bju itam putih. Tp Ain x reti berhujah laks.. hu3

anaiha yusof said...

ana nak sangat2 jadi doktor,tapi semua tue di tangan Allah,doakan ana ye =)

sahromnasrudin said...

satu cita-cita saya dah tercapai..nak ada blog dengan domain sendiri hehehehehe

p/s: ala..org lain pun ada kans hahahaha

AdiaLuze said...

Waaahhh Ina.. Bestnye.. penah dpt tawaran studi kat US ker? Walau takde rezki nak g. tapi hebat la tu penah dapat offer... Kagum niii *___@

rizwan's sweetheart said...

depada umo 5,6 tahun, fda dah berangan nak jadik cikgu.. alhamdulillah tercapai... =))

hebatla kak ina sampai ke studio US

Ina said...

padlie:..wah bestnyer..congrats..

Ina said...

ain:.ahaks..tu la nak jadi lawyer kena pandai cakap banyak..he.he

Ina said...

anaiha yusof:..yang penting usaha ye..Insyaallah

Ina said...

sahromnasrudin:..he.he..ok la tuuu...

Ina said...

AdiaLuze:..panjang citernya..kalau tidak dah jadi lecturer...

Ina said...

rizwan's sweetheart: Alhamdulillah..studio dalam keta fda..ahaks..

A.s.t.i.n.a said...

saya juga.. terlalu byk dugan.. mampukah saya bertahan?.. tumpang nangis sini.. page saya takleh nangis.. hanya gelak2 jer..

AdiaLuze said...

Ina : Takpela... Besar hikmahnye xdpt pegi tu ;D

NM02 said...

salam kenal dari saya. datang dari cikpuanhady ni. singgah tinggal jejak ni. follow yu sekali. jom tukar link, citer dan pendapat.

psst... kalu sudi, follow le ai balik ye. ngeh ngeh ngeh *__*

Ina said...

A.s.t.i.n.a:..nangis la sepuas hati awak..jgn banjir blog aku sudah.

Ina said...

AdiaLuze:..ye betul tu..terima kasih

Ina said...

NM02:..terima kasih kerana sudi kemari..Insyaallah..

Edy Zaidi said...

cita2 dulu masak kecik2 nak jadi bomba..tp masa sekolah menengah dah tercapai la..jadi kadet bomba je..hehe

Ina said...

Edy Zaidi:..fuh..bomba...time saya dulu..takde la persatuan macam tu sume

Amira Naddia said...

byk lg yg lom tercapai..otw nie
sy suke nyanyi gak. tp pelan2 je. sndri nyanyi sndri dengar

white rose said...

oh gitu...
jom layan karok kak...

kita layan puas2...

JP Nurul said...

saya nak jadi suri rumah tangga yg berjaya bleh...:P

Ina said...

white rose:..he.he.karok ek..

Ina said...

JP Nurul:..boleh..saya sokong!!

sicKo^ said...

aku ada banyak cita masa kecik dulu, dari saintis, ke astronaut, pastu bisnessman.. Last last- aku jadi programmer jer

Ina said...

sicKo^:.fuh..dasyat la cita-cita awak ni..saya tak penah impikan benda yang tinggi-tingi macam tu..bagusss.

Ina said...

Amira Naddia:..banyaknye impiaaaannnn

AdiaLuze said...

Ina..hari ni takde n3 baru ke.. Just nak tanya je... Takut line tenet saya yg tak betul... Hehehe