Tuesday, February 22, 2011

Sorry Mr. Nuffnang


Assalammualaikum kengkawan semua.

Hari Ahad lepas aku ada submit ticket kat Nuffnang...pasal aku terclick ads tu. Aku tak sengaja. Masa tu aku pakai laptop husband aku. Si tikus tu la punya pasal. Memang taknak dengar arahan master. Aku suruh gi kiri dia gi kanan..aku klik tempat lain..tempat lain plak yang dia klik..last-last terclick ads nuff tu..ada 2-3 kali kot.

Aku tahu memang la boleh click ads kat blog sendiri kalau nak tahu pasal produk tu..tapi..kalau dah sampai 2-3 kali kat iklan yang sama...dah kira fraud click la kan.

Nuffnang pun dah reply ticket aku..and everything is being noted.

Kalau diorang nak tolak-tolak la..cuma aku tak suka rekod aku buruk je nanti. Dituduh sebagi fraud clicker...

Google adsense pun penah hantar surat saman kat aku dalam 2 tahun lepas kot. Diorang tuduh aku buat fraud click adsense ad tu. Hu..hu..menyirap weiii... tak pasal-pasal kau..

Cerita pasal adsense..aku sebenarnya start buat adsense ni dari tahun 2006..tapi, lepas dapat surat saman tu aku rasa cam nyampah je nak buat. Coz aku tak buat fraud click...tapi..bila aku citer kat kengkawan ada la yang inform aku dia ada click-click adsense aku..saje nak bagi duit kat aku katanya..ingat nak buat amal jariah.. he.he...

Tapi, semua dah settle dah..aku hantar apology letter. Tapi, mmg tak best la bila dah dicop sebagai Fraud Clicker.

Sebab tu la, aku submit ticket kat Nuffnang cepat-cepat. Tak nak la pisang berbuah dua kali ..

Semua ni tak kan terjadi kalau si tikus tu buat hal kan. Geram je aku .. lain kali tak nak guna lagi si tikus tu.

Aku pakai aku punya tikus je..tikus aku ok .. ala-ala hamster gitu..

28 comments:

aNnE said...

kesian..kerana mouse owner jd mangsa..sabar yer ;)

A.s.t.i.n.a said...

membaca tanpa faham.. herher mmg tak amik tau sal nuffnang.. tau register saje.. hik

sicKo^ said...

ko kena ajar sket tikus tu.. KO jangan bagi dia makan seminggu

miloais said...

tikus uols kelaparan kot
tu pasal dia sabotaj uols!
ekekeke

JIJI YU said...

tikus kite kan kak..kite selalu do perasap malam2 jumaat..

AdiaLuze said...

Waaiiihh... Sampai camtu skali ke Ina.. Dasat tu sampai dapat surat.. Seram,seram..Thehehehe..

Tak berapa nak peduli pun pasal noffnang ni.. Kalo ada, ada la.. Kalo takde pun tak brapa nak kisah.. Sbb tau menda2 senang camtu mmg ssh nak dapat...Ahakasss

Ina said...

aNnE:..tula.sian saya

Ina said...

A.s.t.i.n.a:..ko mmg..

Ina said...

sicKo^:..betul..betul..saya dah rotan dia

Ina said...

miloais:..hik..hik..dashat punya sabotaj

Ina said...

JIJI YU:..hu.hu..ada keris tak tikus ko tu jiji

Ina said...

AdiaLuze:..betul..google bagi email..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

ye ke, baru makcik tahu, selama ni memanglah makcik tak pernah klik.takut mana lah tah u anak duk klik. malas nak ingat pasal nuffnang, sekarang lagi hampeh dorang dah tak banyak iklan dah.dulu paling sikit makcik dapat 4 buffered, sekarang duk iklan kaler merah tu apa bendanya ina.

Amira Naddia said...

kalau kite pasang nuffnang bleh ke kite pasang heartbeat skali?
sbb lam terms n condition cam tak bleh..camne nie..tgok org ramai pasang serentak selambe je

Edy Zaidi said...

ooo...xboleh ek?

Ina said...

Cik Ina minat Do do Cheng: boleh klik..tapi...jgn la terlalu obvious..yg kaler merah tu CPA ads kak..kalau org klik dan beli baru ada income...itu yg saya faham la

Ina said...

Amira Naddia:..boleh..sebab heartbeat bukan company macam nuff yang totally iklan..heartbeat jual barang

Ina said...

edy: apa yg tak bley??..click ad byk kali ..pada iklan yg sama??..mana bleyyyy..alah..tapi..ko dah cashout..mesti no problem nye

hazari. said...

baiknye kawan tu.. nak buat amal jariah. huhuhuu

Ina said...

hazari: ..tu la..takpe tak kisah..niat dia baik.

white rose said...

baru je berangan2 nak klik2 sendiri...

hahaha...
agak tamak bunyinye kan...

miahahaha...

Ina said...

white rose: ha.ha..ha..tak boleh sayang ooiii..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhh lama mmg ade niat nak pasamng Nuff ni tapi.... takut blog aku jadi berat ....

Ina said...

Afzainizam:..ye..betul gak tu..blog jadi berat sikit la.

niesz said...

niesz xtau pulak kalau click nuffnang sendiri ley jd fraud clicker..ehe..sebab kadang2 tgn niesz pun gatal tekan bnda alah tu..haha..

Ina said...

niesz:boleh click..tapi..jgn banyak kali pada add yang sama, pada hari yang sama, pada waktu yang tak jauh beza

cikpuanhady said...

huhuhu,tu yang seriau nak pakai google adsense tu..

Jom skodeng :Yang best mengenai Swiss

Ina said...

cikpuanhady:.dorang very strict