Sunday, March 6, 2011

Grand Wedding or Simple?

Assalammualaikum kengkawan semua.

[Submit your photo, and get a chance to win  iPhone 4. Find more info here]

Semalam aku pergi kenduri kahwin, kawan husband. Rumah dia dekat Rawang. Jalan jam giler..accident..dah over..dah bawak ke tepi pun..tapi..disebabkan naluri manusia ni..asyik nak amik tahu je...itu yang buat jam..sedangkan bukannya serius pun...adohai..dekat sejam lebih kat situ je..sesampai..kul 3 lebih..ada lagi la 2-3 orang yang datang..nasib baik tak tutup kedai lagi.

Pastu malam tadi, aku tertengok citer pasal wedding anak Chef Wan, Serina. Fuuuhh...dasyat betul preparation nye..kalau tak silap aku telan belanja RM500,000. Memang grand habisss..

Makanan of course la.. mesti la standard kan.. nama pun chef wan. Mesti ada signature dish .. itu memang dia kena jaga nama la. Tapi, tengok memang dari A - Z dia yang uruskan. Aku terpikir gak..mak si serina ni mana?? I know they are divorced..tapi,, nampak cam chef wan yang buat semua... lagipun dia memang perfectionist la.. hu...hu... it's harder for the people involved to please him, rather than Serina.. keh.keh..keh

Kalau korang, korang prefer wedding yang macam mana? Yang grand atau simple?

Macam aku dulu, memang sesempoi habis la. Ye la.. mak aku pun dah takde .. most preparation aku yang plan .. jadi, takde la grand macam orang lain.

Lagipun nak kawin ni memang banyak pakai duit la.. aku rasa cam membazir je. Kalau takde RM20,000. .. jangan mimpilah nak buat khemah cecantik tu semua.

Pada korang yang berplan nak kawin / even belum nak kawin pun silalah menabung dari sekarang, tak payah la nak kawin pun pinjam bank. Buat sakit je bulan-bulan nak bayor.

25 comments:

yna fazlyna said...

yna suka majlis yang simple je. tapi tak mau lah terlalu simple sangat.

http://ceritacintayna.blogspot.com/2011/03/mood-cinta.html

Ina said...

yna fazlyna:..takpe la..kawin pun sekali seumur hidup kan..Insyaallah

anaiha yusof said...

ana pun suke simple2 je tapi nice and meriah heheh =)

Ina said...

anaiha yusof:..betul..tapi, rasanya kalau ada duit cam chef wan tu, nak grand pun takpela kot.

A.s.t.i.n.a said...

Astina ske kawen.. ske.. heh

sicKo^ said...

zaman skrang nih, klau nak kawin, semorang nak buat grand.. tapi tak salah pun nak buat grand klau mampu kan.. nasib baik aku pun dah kawin.. takyah fikir nak simpan duit kawin lagi :p

♕ Mr.IX ♂ said...

cuak la dengar..simple la kot...mana la nak cekau bajet wat grand2...klu pihak pompuan nak demand2, merana la pihak lelaki ni.....

puteri cahaya. said...

klu kite nak wat simple jer.. 3 in one sekali. jimat package jer.. hehehehehe.. siap ckp ngan mak kalau kite kawin kite xnak org pandang, sanding, pakai mekap tebal-tebal, pastu pakai baju lapis-lapis.. panas kot... hehehehehe.. kite dah click heartbeat awak ina! :)

padlie said...

Orang lelaki sekarang banyak kena keluar duit.. RM20k dalam tangan habis.. Tapi untuk yg tersayang tak salah asal jangan boros dan berhutang..

Entry terbaru padlie: Sains itu mudah?

Eyra Rizal: Your MUA said...

BASIC TO ADVANCE MAKEUP CLASS BY: EYRA RIZAL

VENUE 1: SHAH ALAM
DATE: 26TH MARCH 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 2: JB
DATE: 17TH APRIL 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 3:
SABAH
DATE: 24TH APRIL 2011
FEES: RM400/PERSON



SYLLABUS:

**INTRODUCTION TO PRODUCTS & TOOLS
**ANALYZING SKIN TYPES/COLORS & SHAPES
**FOUNDATION TYPES & COLORS WHICH SUITS THE SKIN
**SHADING & CONTOURING
**EYEBROW SHAPING
**2 BASIC EYESHADOW TECHNIQUES
**MORE TIPS & TRICKS WILL BE REVEALED DURING THE CLASS

HOW TO REGISTER??
SMS : [FULL NAME] space [IC NUMBER] space [VENUE] space [DATE] to 016-2128740

and kindly bank in your deposit payment RM200 to maybank account:
1580 8830 5272 (NORSHAHIRA SHAHRIZAL)

***** LAST REGISTRATION FOR SHAH ALAM : 25TH MARCH 2011
*****LAST REGISTRATION FOR JB : 13TH APRIL 2011
*****LAST REGISTRATTION FOR SABAH : 15TH APRIL 2011

MUA/MAKEUP INSTRUCTOR: EYRA RIZAL
ASSITANT: RIRIEY . N ( junior MUA)

nurayunni said...

buat yg wajib pun da kire okey...

white rose said...

buat sempoi je kak...

tapi yeke sempoi?

aarrgghh...kakak2 sy dah plan nak buat grand sebab ni je adik dorang yg last kawin...

kakaka...

Naddia said...

sy nk kawen ala ala pantai giteeww..haha

mknan tetamu sile pncing sndri

nk cepat gune jala

Edy Zaidi said...

simple but diingati

Ina said...

sicKo^ :..kalau mampu tak kisahlah nak buat camne

Ina said...

A.s.t.i.n.a :muahaahaaaa

Ina said...

♕ Mr.IX ♂: zaman sekarang hantaran 8-10 ribu tu biasalah..nasib la...he.he

Ina said...

puteri cahaya: yang penting nikah je.

Ina said...

padlie: betul tu..yg penting jgn berhutang

Ina said...

nurayunni: ye betullll

Ina said...

white rose: mampu takpe...tak kisah

Ina said...

Naddia: hu..hu best..bab makan nak carik sendiri tu yg ganassss

Ina said...

Edy Zaidi: ye..betul..

AdiaLuze said...

Dulu kawin pun wat ala kadar je.. Tu pun penatnye tak hingat...Malam pengsan...Hehehe

cikpuanhady said...

teringin nak wedding dalam taman yang disponsor dan dihandle oleh wedding planner..kuikuikui..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini