Friday, March 11, 2011

Result Exam..Manyak Fenin OOO

Assalammualaikum kengkawan semua.

Last week adalah minggu exam sekolah anak-anak aku. First exam of the year.

Result nya...seperti biasalah.. diorang ni memang lemah subjek B.Melayu. Nak cakap anak omputeh tidak juga.. anak orang Melayu. Yang bezanya diorang membesar kat luar negara.

Anak kengkawan yang lain pun sama. Dah lama balik Malaysia, baru ok B.Melayu. For the meantime terpaksalah berhempas-pulas nak mengajar diorang ni. Punya la susah nak bagi diorang ni faham, penggunaan bahasa yang betul...aduhai..tension oooo..tergeliat lidah nak translate. Explain dalam bahasa Melayu kang tak faham.

Sebenarnya, masa aku sekolah dulu pun, B.Melayu aku pun agak kureng jugak la.

Macam mana nak ajar anak kalau mak sendiri pun tak berapa pandai kan ... so, aku pun kena belajar sama la dengan diorang....he.he..

Anak aku yang no.1 tu dapat C untuk B.Melayu.. anak aku yang no.2 tu cakap..

after translation: 'Oklah tu mama, vitamin C kan baik untuk kesihatan, Mama kan suruh kita makan Vitamin C tiap-tiap hari'  ... saborrrrrr je lah.
**Get freebies when you reload on any DiGi Prepaid™ plan. Check it out here.

19 comments:

umi aiz said...

KIHKIH..bukanmen lg jwpan die...
huhu...

Fi Qah said...
This comment has been removed by the author.
Munie Blushious said...

hahhahaha...
selamber rock je jawapan dy..
cool cm mama dy nih...
haha..
sis, asal oversea ke?

Ina said...

umi aiz: itu la pasal..banyak sgt makan vitamin kot.

Ina said...

Munie Blushious: he.he..bukan dear, kita org malaysia,,penah duduk oversea. Kejap je..

no name. i'm sorry said...

ina, bape lama duk oversea? oversea yg mana satu? sempoi tak soklan aku. keh keh keh..

aku suka dengar budak kecik speaking. cute n brilliant. ;)

hazari. said...

lagipun bahasa melayu skarang dah susah, kot. masa form 4, form 5, tak pernah dapat A- untuk bm. A ngan A+ lagi la. huhuu.

**eh, "no name. i'm sorry" ni siape eh ? hehhh.

AdiaLuze said...

Ina, pekata bagi makan examo..huhuu..nak tau, gi kat blog akak ni : http://dmanjapenawar.blogspot.com/

axelida said...

alahaiii.. darjah berapa depa tu? lama-lama ok la tu.. hehe

Ina said...

no name. i'm sorry: dekat 4 tahun, overtheseaaa...tak nak bagitau...hu.hu..

Ina said...

hazari.: mmg susah la hazari..no name tu kan..macam kita pun kenal jer..he.he

Ina said...

AdiaLuze: examo ada makan , omega makan, vitamin makan.. tu la,, terlebih sudahhhh

Ina said...

axelida: darjah 2 dan 4. risau la..

miloais said...

jawapan sungguh tak bleh blah
kekekeke

bebudak sekarang... cukup cekap menjawab... walopon kita yg mendengar... rasa nak gelak pun ada.. nak marah pun ada gak...

iols masih tak dapat full result exam anak2 iols... ntah hapa lah nanti jawapan yg iols akan dapat dari anak2 iols nehhh!

anaiha yusof said...

takpelah kak ina,lame2 diorang boleh la tue,selalu suruh dioarng baca buku cerita bahasa melyu mane la tau leyh improve ke..

white rose said...

tu dia, anak milinium...
kekekeke...

pandai2 je dia menjawab ye kak...

bole, akak belikan kamus BM...
bantu akak tuk mengajar dorang

Ina said...

miloais: betul tu cik milo..pandai menjawab..geram jer..nak gelak pun ye

Ina said...

anaiha yusof: ye la..Insyaallah..terima kasih

Ina said...

white rose: a'a mmg pandai menjawab..itulah...kamus ada..takpe Insyaallah..nanti improve la kot