Saturday, March 19, 2011

Update Fiesta Belon Udara Panas Putrajaya

Assalammualaikum kengkawan semua.

Semalam pegi tengok Fiesta Belon Udara Panas kat Putrajaya.

Sebenarnya, tujuan aku mmg nak tengok belon ni dari dekat je, yang karnival tu semua tak minat sangat la. Masa pegi time pukul 6 lebih, baru lepas hujan, so keadaan time tu macam berkabus je.

Tiket untuk naik belon tu SOLD OUT. Aku pun tak kisah, bukannya aku nak naik pun, aku ni gayat, so, dapat tengok belon ni close up pun jadi la. Aku cari belon Darth Vader tak jumpa pun, yang aku nampak belom doremon, dengan badut, yang lain tu biasa je. Belon doremon tak amik gambo.


Gerai-gerai jualan yang biasa, macam kat pasar malam tu.
Semalam pegi, baru lepas hujan .. so jalan kat situ berlumpur la, malas nak jalan jauh-jauh, so masuk dan keluar balik, tak kuasa nak mengotorkan kaki.


Masa nak balik, baru perasan, kitaorang dapat tiket rupanya. Muaahaaaa. Memang tiket FREE. Bukan tiket free naik belon, tiket free dari pak polisi, kena saman daaaaaa. Isk...isk...ada ke patut. Tempat parking penuh, so, kitorang parking kat jambatan tu tau. Selalu jugak kitorang parking kat situ, takde pape pun. Ramai ooo parking kat situ semalam, mungkin semua kena. Adohaiiii.. so, korang berhati-hati la ek. Mungkin kitaorang tak bernasib baik semalam tu. Mungkin juga sebab hari kerja, hari sabtu/ahad ok kot. Tak tahu la, so, kepada korang-korang yang ada hati nak pegi tu, beringatla ek.

10 comments:

shah-kayrul said...

nak terjah jap lagi....nie yg lemah klu dapat surat cintan dari pak polisi nie

niesz said...

best nye dpt tgk belon live..huhu..nk pergi jgk tp esok ade hal lain..huhu..

.Bintang Biru. said...

waaah bestnnya. tapi tinggal jauh sangat T_______________T


hye, jom ini contest ni, http://thebluestar-nurulhani1302.blogspot.com/2011/03/contest-siapa-blogger-itu.html

Munie Blushious said...

la... asal xtau pon ade fiesta ni... semggu dok kt KL tu... ni bru blek dr sne la... ruginyer xsinggah... tp surat incik polis tu sgt menakutkan... tragis tol la pakcik polis tu..

white rose said...

akak, buat la tajuk "TIKET FREE", baru gempak dgn cerita akak...

kekekeke...

sy penah kena tiket free ni masa dipenang...

naseb baik rm30 je...

Ina said...

shah-kayrul: a'a..tu yg tak best.

niesz: siannya..takpe,,mungkin next time

.Bintang Biru.: ye ke? u kat ner?

Munie Blushious: la,,siannya..pak polisi tu mmg .. dushuuummmmmm dier

white rose: he.he..takpela wr.. pasal tiket tu, kalau setakat 30 je ok la,,

JP Nurul said...

waa...xpernah berkesempatan tngok belon panas dari dkt....best x???

AdiaLuze said...

Seronoknue Ina... Tapi sygkan berkabus.. Kalo tak, leh la ko posing sakan.. Huhuhu

sahromnasrudin said...

mak aii..tak berkesempatan sy nak naik belon nie...main belon je la kat uma heheheheee

NM02 said...

sedih tau sebab tak berkesempatan nak pegi. manyak hal la weekend lepas. sob sob sob... :'(