Saturday, March 5, 2011

Version : Gila Materialistik! What will you do if you are rich??

Assalammualaikum kengkawan semua.

[New York Skin Solution ada buat promotion FREE treatment sehingga 15 March - Info lanjut tengok sini.]


Semalam aku ter tengok dan terperasan senarai 10 orang paling kaya kat Malaysia ni.

The top 10 richest Malaysians are:
  1. Robert Kuok Hock Nien (US$12.5 billion);
  2. Ananda Krishnan (US$9.5 billion);
  3. Puan Sri Lee Kim Hua (US$6.6 billion);
  4. Tan Sri Lee Shin Cheng (US$5 billion);
  5. Tan Sri Quek Leng Chan (US$4.8 billion);
  6. Tan Sri Teh Hong Piow (US$4.7 billion);
  7. Tan Sri Yeoh Tiong Lay (US$2.7 billion);
  8. Tan Sri Syed Mokhtar AlBukhary (US$2.5 billion);
  9. Tan Sri Vincent Tan Chee Yioun (US$1.25 billion); and,
  10. Tan Sri Tiong Hew King (US$1.2 billion). 
 Kebanyakan mereka adalah bangsa Cina kan.

Ada sorang je lah Melayu yang terselit kat tengah-tengah tu. Tan Sri Syed Mokhtar AlBukhary.

Memang best kalau banyak duit ni. Agaknya, apalah yang korang akan buat kalau ada duit berbillion-billion ek??

Aku ketepikan dulu niat suci murni aku kat sebelah....

Ini version : gila materialistik ok.

1. Rumah: Of course la rumah banglo macam dalam citer Iron Man.
sumber google
2. Kereta: Bukan satu ni je tau...
sumber google

3. Dalam rumah ada panggung wayang macam GSC / TGV, court badminton, bowling alley, golf course, taman permainan macam rumah Michael Jackson.

4. Kapal layar: Senang nak bercuti ke Langkawi..he.he
sumber google



5. Personal Jet..ini kemestian..

sumber google

Apalagi ek??..Duit dah banyak sangat ni..dah tak tahu nak buat apa dah..kih..kih..sila tolong bagi idea untuk aku menambah harta...cheh..cheh...

p/s: entry suka-suka ...kalau dalam realitinya..kalau aku ada duit berbilion-bilion tu pun tak salah miliki benda ni semua...yang pasti aku akan dulukan niat suci murni yang aku ketepikan kat sebelah tadi...hu...hu.

14 comments:

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr...

uihhhh patut lerrr ko tak tersenarai 10 org terkaya tu... belum apa-apa ko dah jadi materilaistikkk semua ko nak beli...

ade sorang ajerr org melayu yang tersenarai... eeemmmm moga lebih ramai lagi hendaknyerr org kita berjaya taun hadapan harap gitu lerrr

cikpuanhady said...

hehehe..memang syok kan kalau berimaginasi ni..ngee..tapi dari imaginasi, leh hasilkan sesuatu dan mendapat sesuatu, kan? dah klik hb..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

TiKa LEh said...

ipad 10...beli club bola..heheh

white rose said...

beli lelaki...
kakakaka...

cayalah...

bole sy nompang sekaki bila akak ade duit manyak tu...

xyah sy susah2 keje...

Ina said...

afzainizam..muahaahaaa...

Ina said...

cikpuanhady ,,ye..dari imaginasi dan fantasi juga manusia mencipta sesuatu

Ina said...

TiKa LEh:..sampai 10 ipad..dasyat tuh...satu jari satu ipad ek..kih..kih..kih

Ina said...

white rose ..boleh ke beli..boleh kot..tapi u sanggup ker...wakakaaa...

Naddia said...

sy nk beli suami! haha

niesz said...

kalau ade duit bnyk, confirm duk uma goyang kaki jer..ehe..

Ina said...

Naddia:..muahaahaaa

Ina said...

niesz:..betul...betul..betul

anaiha yusof said...

kaka ina ana klik hb and nuff kak ina balek ea,heheh
kak ina kalau dapt jadi 10 orang terkya tue ken bgus seronok nye kan ehhehe =)

Ina said...

anaiha yusof: he.he..tq..a'a kan..kalau saya ..saya nak buat rumah anak yatim..insyaallah.