Monday, March 28, 2011

You're always busy!!

Assalammualaikum kengkawan semua.

You're always busy!!...ha.ha..itu lah ayat yang anak aku cakap kat aku. Alahai..sian pulak bila dia cakap camtu kan.

Tapi, itulah hakikatnya, dia cakap apa yg dia rasa. Masalahnya, anak aku sorang ni memang kuat membebel, masa kecik dulu lambat cakap, tapi, bila dah dapat cakap, tak berenti-renti...muahaahaaa..

Kadang-kadang tu rasa rimas la jugak kan, bila kita tengah sibuk, dia pun sibuk nak kita dengar dan bercerita ... kalau tak layan, dia cakap 'you never listen' , 'you're always busy'.

So, sekarang weekend.. mmg aku tak update blog la, nak tumpukan kepada budak-budak ni. Bila difikir-fikirkan, dalam beberapa tahun lagi, mungkin dorang pun dah tak heran kat aku kot..kah..kah..kah.. masa dorang kecik ni la nak berikan tumpuan, dan dodoian yang lebih.

Kakak ipar aku ada pesan, bila dorang dah meningkat remaja, kita kena menjadi dorang punya best friend ever, kena amik tahu dorang punya social life, siapa kawan dorang, serba serbi la, supaya dorang ni tak hanyut dan berkawan dengan kutu.. bila dapat kawan yang salah, macam-macam boleh jadi.. harap dijauhkanlah.

32 comments:

miloais said...

bebudak sekakarang - makin pintar

iols kan.. memang kalo hujung minggu tak apdet blog - takat jengah fesbuk jer sekejap...
tu pun ntah mana2 masa
weekend memang masa untuk iols ngan anak2
layan depa habis2 - masa weekdays - memang tak berapa nak sempat kan...

♕ Mr.IX ♂ said...

macam dalam drama family lak kan...

AdiaLuze said...

Banyakkan cabaran membesarkan anak dalam era millineum ni sis ? Hmmm ... Tapi, tak kira !!! Nak gak rasa jadi EMAK !!! Waaaa !!!! T_T

sicKo^ said...

bagus tips ni untuk bapa muda cam aku nih..

JIJI YU said...

biasa la bebudak..ehehe

cikpuanhady said...

kan..kan..kekadang rasa cam tak besh pulak nak layan blog bila dia duk ngendeng2 kat kita..huhu..

dah klik hb..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

niesz said...

betul tu, mmg kena perhatikn dorang selalu, mcm2 bnda boleh pengaruh dorang..zaman skrg ni dah xselamat lg..

ch!natsu said...

hehe tbe2 chin rs comel plak ank ina ckp cmtue.. hehehe..
rsnya btol kot kakak ipar ina ckp..
mkin besar diorg mkin pndai brfkr..
byk kemahuan, byk yg nak cuba..
rsnya if parents dpt jd bestfriend diorg then skit sbyk dpt guide diorg dgn lbh baik.. n diorg pun mudah dgr kata.. rsnyerla.. huhu..

AdiaLuze said...

Ni betul2 sbuk ni ... Takde update ke utk hari ni sis .... ;)

Naddia said...

fuyooo..anak2 akak speaking london!

white rose said...

tere betul anak akak skeping london...
hahaha...

hebat btul pemikiran dak2 skrg ni kan

madammondoq said...

salam..

nice blog..

nak tahu tak Nokia nak kalahkan BB dan iPhone!!!
salam singgah ke blog saya..
TQ

JP Nurul said...

hehe...bdk2 skrg dah tau taktik nak tarik perhatian mak dia....hehe

padlie said...

masa kecil layan macam anak..
bila besar, layan macam kawan...

Entry terbaru padlie: Penceramah yang dah lama tak berceramah

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

mmg ya..bile dah remaja, kne jadik kawan kan..

ustaz pernah cakap ibubapa kne peluk anak mereka sebelum mereka dipeluk org lain....
kne amek iktibar kan

shah-kayrul said...

susah nie...klu anak dah pandai cakap..kekadang mak pak pun boleh terkelu

Ina said...

miloais: mmg kena luangkan masa yang lebih untuk dorang nih..nanti merajuk

Ina said...

♕ Mr.IX ♂: itulah budak zaman moden..pandai cakap, kita dulu tak reti nak menjawab

Ina said...

AdiaLuze: Insyaallah ada rezeki nanti dear.

Ina said...

sicKo^ : mmg kena prepare dari sekarang tau.

Ina said...

JIJI YU: itu la budak zaman sekarang, mmg pandai cakap

Ina said...

cikpuanhady: betul tu..asyik mengendeng je..he.he

Ina said...

niesz: betul niesz, zaman sekarang bebudak kena beri perhatian lebih..dapat kawan yg salah, nanti susah

Ina said...

ch!natsu: betul macam u cakap tu

Ina said...

AdiaLuze: hhe.he..tak sihat la dear

Ina said...

Naddia : dorang speaking american..muahaahaa

Ina said...

white rose : bolehla dorang speaking.. dorang very outspoken

Ina said...

madammondoq: thanks for coming dear

Ina said...

JP Nurul: betul tu nurul..mak bapak plak serba salah dibuatnya

Ina said...

padlie: betul tu padlie

Ina said...

sahromnasrudin: itulah,,kena jadik bestpren.. saya tiap-tiap hari peluk dorang..

Ina said...

shah-kayrul : betul..betul..betul..sabor ajelah