Tuesday, May 10, 2011

Durjana punya anjing!!

Assalammualaikum kengkawan semua.

Semalam selipar husband aku pulak dikebas anjing. Minggu lepas dia kebas kasut kerja. Kasut tu baru beli, dan husband aku baru pakai 2 kali jer. Nasib baik jumpa balik.. jauh gak la dia bawak lari. Kalau kasut beli kat bundle aku tak kisah gak .. ini mahal wooo...tak pasal jer kena samak..ish..ish..

Nak salah kan anjing tu pun, tak leh la jugak ... sebab.........


pagar tak pernah bertutup. Bila dia pegi kerja, main start keta terus keluar jer. Pagar tengah (divider) pun takde, sebab tahun lepas dia bukak sebab nak letak batu apa ntah kat depan tu, pastu, sampai sekarang tak pasang balik. Tension woo kalau dapat jiran camni. Tak de hati perut orang kata. Kadang-kadang aku pulak punya kerja pegi tutup gate rumah dia.



26 comments:

sahromnasrudin said...

pergh..ini jiran ke musuh ketat?? huhuhuhhhh

Ina said...

kih..kih..kih.. tak tahu la nak cakap apa.

LidaRahim said...

aduhai... kalau nak pasang seniri byk gak $$ melayang tak pasal2.. tp kalu tak wat pon cam bahaya gak tu

mmg susah kalau dpt jiran tak de hati & perasaan nih

Hanis MY said...

huhu siannyaa... dugaan betul dpt jiran mcm tu..mmg penat kalau nak kena samak kasut tiap kali jumpa adoiyaiii..sabar jela...

*AniE* said...

hehehe...klakar gak kisah anjing ni, brani ek die curi kasut, bukan die bole makn pun ek..bakO je! haha..melawak la=)

Ina: Susahkan dapat Jiran mcm ni...mesti bengang kan...
saya pun..tapi wat tak tau jela..tak nak gadO-gado..peAcE

Ina said...

LidaRahim : betul..betul..betul

Ina said...

Hanis MY: itulah..sabor jer..

Ina said...

*AniE* : tak gaduh..tapi, sakit hati..he.he

Shafiq said...

Tak patut la dia biar camtu..

ainnoraini said...

ape la punya jiran mcm tu ye...
tension gilerr mcm tu...

kasi racun itu anjing..hehehe..

Munie Blushious said...

ape susah kak, akak nyala je api, akak kasi bakor je rumah dy.. xpaham bahasa namanya.. klu dpt kat ayah sy jiran mcm tu, mau kene bambu depan2.. tak pikir pasal jiran langsung...

miloais said...

selagi tak de pagar tengah tu
memang perit lah uols!~

Ina said...

Shafiq : mmg tak patut

Ina said...

ainnoraini : menyusahkan betul la anjing ni

Ina said...

Munie Blushious : kita bako, kita bako

Ina said...

miloais : apa nak buat cik milo..sabor ajelah

padlie said...

tak patut tu susahkan jiran..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

susah dapat jiran yang tak tahu nak pikir.kang kalau kita tegur marah plak.

sahromnasrudin said...

kne bincang semula..carik org tengah..mungkin ajk surau ke...

Ina said...

padlie: betul..betul..betul

Ina said...

Cik Ina minat Do do Cheng : nak buat camner kak..sabor ajelah

Ina said...

sahromnasrudin: tak tahu la.. dia pun cam biskut je.. kejap ada..kejap takde..

ladyzamea said...

darl...jiran sy lagi kejam..
suka sangat sidai sepender
sangkut2 jer kat pagar...sungguh hampeh!!!

Ina said...

ladyzamea : eeeee..apa hal lak camtu.tak senonohnya..eee..tak kuasa.

♕ Mr.IX ♂ said...

xde etika kejiranan btol..haha

cikpuanhady said...

susah gak ada jiran camgini.. awat tak gi sound kat jiran yang stay kat situ? huhu..

Jom join :Nak menang souvenir dari Swiss? Meh join MBS Giveaway

Belog kami :Notre Belle Histoire