Monday, May 9, 2011

Minggu Lepas Punya citer..

Assalammualaikum kengkawan semua.

Minggu lepas hari Khamis, keta aku tak leh start. Bebudak pun cuti lagiiii... tension weiii.
Bila panggil pomen, dia dtg buat jumpstart. Pastu, aku pegi la ke bengkel bawak keta tu. Sampai kat sana, bila dia check dia kata alternator. Alternator tu baru je tukar dalam 2 tahun kot, masalahnya nape cepat sangat kong..???.. yang tukar pun dia jugak... dekat RM300 pulak tu chargenya.

Minggu sebelum tu baru je kena RM200, tukar horse shoe dan minyak break dan hape ke benda ntah. Bulan 12 tahun lepas, dah le kena RM2000 buat overhaul dah tukar apa ke benda ntah... ish..makan duit betul la keta aku nih..

Ada keta pun susah.. takdak keta pun susah.. apa mau bikin???... saborrr ajeler...

11 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Dah lama tak bersiaran dik?semalam yuyi baru langgar kereta orang, terbang RM250. sabar ina adat orang berkereta cam tulah. tu yang makcik rasa belum mampu beli kereta, takut kena hal cam ni.sabar ye.

NM02 said...

yu, ai lagik pening, nak kena standby dalam 800 ni... mini kuper ai wat hal plak.... adeiiii

Ina said...

Cik Ina minat Do do Cheng : ye kak..tkasih.. byk keja kak..rasa macam tak sempat nak buat apa-apa

Ina said...

NM02 : sama la kite.. keta ni mmg makan duit

Hanis MY said...

banyaknyaaaa rosak huhu... tulah takde kete pun ssh kan..kete tu mmg ptg untuk urusan seharian...

Ina said...

Hanis MY : agaknya..saya bawak keta..macam hentam mak labu jer..he.he..

♥ Mrs.Eady ♥ said...

same la kereta tgh meragam tuh..haduiii...

ainnoraini said...

hari itu kete saye pun buat hal jugak..habis la ratus2 jugak...

buat perangai jer...tapi mmg berbaloi pun dah puas gune khidmat dia tu..

♕ Mr.IX ♂ said...

naik moto ke basikal ker..sanggup?

Ina said...

♕ Mr.IX ♂ : tak sanggup..he.he

cikpuanhady said...

huhuh..teringat lagi pernah tergeser keta, nak baiki kena ketuk sikit..hohoh..melayang duitku..

p/s : ni ada buat entri pasal ina..ekeke..

http://www.ceritaindahkami.com/2011/05/belle-of-april.html