Sunday, December 7, 2014

Petua hilangkan cyst

Salam.

Saya ingin berkongsi petua atau cara untuk hilangkan cyst.

Semasa saya buat first scan masa pregnantkan Jasmaine doktor jumpa cyst sebesar 5cm di sebelah kanan. Terkejutnya saya masa tu..bercampur takut. Ialah besar jugak la cyst tu kan. Masa tu takut kalau cyst tersebut akan membahayakan janin. Doktor terus refer kepada doktor pakar. Saya pilih pergi ke Columbia Asia paling dekat dengan rumah dan doktornya pun perempuan. Dr Raja Juhaidah. Bila dapat surat refer tu, saya tak terus pergi sebab takut. Saya cuba search di google petua atau cara untuk hilangkan cyst.

Dengan izin Allah s.w.t saya jumpa website Earthclinik yang membincangkan cara-cara atau petua untuk hilangkan cyst. Caranya ialah campur 2 sudu besar apple cider vinager dan 1 sudu besar molasses dalam setengah cawan air. Selawat dan niat dalam hati supaya Allah s.w.t hilangkan cyst tu.


Saya juga minum air yang telah dibaca ayat Launzalna.... saya buat sendiri air tu. Minum 3 teguk setiap pagi selawat dan niat kemudian sapu kat tempat yang ada cyst tu 3 kali. Saya buat seminggu sebelum pergi jumpa Dr. Raja.

Masa Dr. Raja nak scan tu berdebar-debar ..bila dia cakap cyst dah kecut ke 3.4cm memang syukur sangat Alhamdulillah..dia suruh datang balik lagi dua minggu untuk scan sekali lagi. Saya teruskan pengambilan apple cider vinager + molasses dan air bacaan ayat tersebut. After two weeks, scan sekali lagi..cyst tu dah hilang..Alhamdulillah.

Ok..molasses tu saya beli di BIOGREEN dan apple cider vinager tu saya beli brand Braggs Apple Cider Vinager. Brand ni ada jual di Guardian dan Giant.

Ayat untuk mengecilkan sesuatu yang membesar seperti kanser, bengkak, bisul atau sengatan berbisa:



Cara: Sediakan 2 botol besar air. Buka penutupnya baca Al-Fateha 3 kali dan Lauanzalna 3 kali lalu tiup 10 saat pada air tadi. Sebotol buat minum dan sebotol lagi buat sapu. Buat 7 hari berturut-turut dan ulang. Petua ini saya jumpa di iffahadani blog.

Saya harap info Petua hilangkan cyst ni memberi manafaat kepada anda semua.

14 comments:

abie mummy said...

As salam kak.. yg bragg cuka apple yg akak minum tu halal x.. saya kat ipoh ni payah dpt la yg brand bragg tu.. jenuh carik.. saya pon ada masalah cyst gak ni..

abie mummy said...
This comment has been removed by the author.
Sitti Mariam said...

Cuba beli kat lazada..dua2 produk d atas ada dijual

nadia nadia said...

Salam sis... Anatara petua yg sis share dengan pengambilan shaklee mana yang lebih baik? sbb saya ada baca..kalau amik shaklee..ada yg xsesuai..bantu saya kak... thanks,,,

nurul aziyana said...

dr raja tu my cousin :)
alhamdulillah cyst dh kecut

Ina said...

Nadia. Saya cuma amalkan petua yg ni jer masa ada cyst tu. Saya tak mkn shaklee

My TTC Memories said...

Pregnant boleh minum cuka epal eh? X bahaya utk baby ke? Nak cuba juga sbb ade cyst 6cm... :(

azzibeautyblog said...

Minum tiap hari ke

azzean afrina said...

boleh minum hari2 ke

azzean afrina said...

salam nak tanya..bantu saya.1sudu besar tu 1sudu makan la ye

azzean afrina said...

salam nak tanya..bantu saya.1sudu besar tu 1sudu makan la ye

azzean afrina said...

boleh minum hari2 ke

mariam ibrahim said...

Salam...nak tanya boleh minum ari2 ke?? Moga dpmdhkn urusan kite.

mariam ibrahim said...

Salam...nak tanya boleh minum ari2 ke?? Moga dpmdhkn urusan kite.