Monday, December 14, 2015

Acuan Pai Tee dan resepi pai tee

Berkurun lama mencari acuan pai tee baru sekian hari menjumpainya... hehe... Sedapkan makan pai tee dekat Chicken Rice Shop.

Acuan pai tee tu.. harganya RM15 dapat diskaun mungkin RM13 kot, tak pasti coz ada beli barang lain sekali..

Kebetulan ada kenduri kawin dekat dengan kedai peralatan dapur tu, so, bila dah jumpa memang kena beli, walaupun feeling nak beli dah suam-suam kuku sebab mencari tak jumpa-jumpa..

So, kalau you all ada teringin nak beli acuan pai tee ni boleh cari kat kedai peralatan dapur di puchong prima dekat dengan DIOS, ok. Saya dah lama tak ke sana, sebab jalan kat situ dah sibuk disebabkan pembinaan lrt, kedai peralatan dapur tu bila wujudnya pun saya tak tahu, coz tahun dulu-dulu takde pun...

So, few days ago, saya telah cuba resepi pai tee dari waterlily, sukatan untuk resepi ni pakai sudu jer, saya pakai sudu penyukat, tapi sedih..pai tee saya tak menjadi, semua jadi penyek..hahaha... saya rasa adunan tu cair sangat.. tak pasti la pulak kalau resepi asal pakai sudu biasa...

Percubaan kedua, saya guna resepi pai tee dari mat gebu. Alhamdulillah its better than the first attempt. But still, saya rasa, resepi waterlily lagi sedap.

So, hari ni adalah percubaan kali ketiga saya membuat pai tee shells ni ... hahaha .. semangat betul..

This time, saya guna resepi lain pulak. Dan ini la hasilnya
Saya buat bentuk top hat pulak..haha.. budget macam dah pro. :p

So, kalau u all nak try boleh salin resepi ni ye :

 (Pie tee shell)
+ 100 g all purpose / plain flour, sifted
+ 50 g corn flour
+ 110 g rice flour
+ 1/2 tsp Salt
+ 2 Eggs, lightly beaten
+ 400 ml water
+ Oil, for deep frying

HOW'S IT MADE
(Pie tee)
1) Combine all pie tee ingredients (except oil)
a) mix well until smooth then strain into small bowl / measuring jug
b) set aside (let batter rest for 1 hour)

2) immerse the mold in the hot oil (moderate heat)
a) remove mold & shake off excess oil
b) dip mold into the batter
c) then back into the oil again
d) jiggle mold lightly then use a chopstick to separate shell from mold
e) deep fry shell until light golden brown (remove before fully cooked)
f ) remove then soak up excess oil on paper towel
g) store the shells in an airtight container

Kalau nak tengok video cara buatnya:


Untuk intinya saya pakai buat jer, macam inti untuk popia goreng.

Bawang merah, bawang putih, sengkuang, carrot, udang.

Try la korang, sedappp




Wednesday, November 18, 2015

"The Black Dress"

Every women need "The Black Dress", the one dress that will turn heads in a party, a function, a kenduri or a get together thingy. The one "Black Dress" that will put a smile on your face and makes you feel like a million bucks..haha...

Eventhough I'm not a fashion oriented person, I like to look good and the most important thing is how i feel about it. And, to look good you don't need to put holes in your pocket, people. You  just have to shop smart.

And, when I'm talking about smart, I'm talking about ZALORA. You can find your "Black Dress" here anytime, anywhere .. with free delivery with purchase above RM75, cash on delivery, 30 days free return, really people its a hassle FREE life here at ZALORA.

Baju Kurung and Jubah is very nice, but sometimes why not wearing this elegant wrap dress for a change..
,

You can wear a matching shawl or hijab with it. You can choose tons of these beautiful and elegant options of dresses from ZALORA.

Jom cuci-cuci mata..haha...

Niceeee...i likee..


So sweeeetttt...


Cantikkk...murahhhh

And, just subscribe to their newsletter and you can get RM20 OFF


So, why wait gals, lets head to ZALORA ..NOW..and get your dream "Black Dress"

Sunday, November 15, 2015

Cara hilangkan gegata dengan cepat

Jasmaine baru jer kena gegata 2-3 hari lepas.

Jenuh fikir apa yang menyebabkan dia kena gegata ni. So, saya eliminate satu-satu benda yang happening dan benda baru yg dia makan.

So, my suspicion is, samada koko crunch ataupun ayam berempah...hmm.. sebab benda-benda lain macam normal jer, hari-hari.

Masa jasmaine kena gegata tu, saya terus sapukan minyak habbatussauda banyak-banyak kat tempat gegata tu. Alhamdulillah cepat surut, lebih kurang 20 - 30 minit dah takde langsung merah-merah tu, macam magic. Dalam 3 hari da tak naik dah gegata tu.

Yang saya perasan, gegata tu akan terjadi bila dia panas dan berpeluh, dan gegata akan tumbuh di bahagian kulit yang bersentuhan lama dengan benda lain, contohnya tilam. Bila dia tidor lama sebelah kanan, maka gegata akan naik di bahagian tu la.

Tapi, Alhamdulillah, Jasmaine dah ok dah sekarang. If this ever happens again next time, InsyaAllah habbatussauda juga la ubatnya.



Sunday, April 26, 2015

Resepi kek span yang sedap dan gebu


Alhamdulillah..akhirnya..berjaya jugak buat kek span.. huhu. Lubang besar kat atas kek tu sebab saya guna garfu untuk uji kek dah masak ke belum. Cake tester ntah mana pergi ntah...nyampah..bila nak pakai tak jumpa..

Saya pernah buat kek span ni satu ketika dahulu.. lama sangat dah.. tak pernah menjadi. Almaklumlah kurang ilmu dan pembacaan. Zaman sekarang ni maklumat dihujung jari jer.. terima kasih kepada semua yang ikhlas menyumbang tips dan cara membuat kek span ini di internet. 

Macam-macam cara sebenarnya nak buat kek span ni. Ada yang masuk semua bahan dan mix sekali ada yang pukul telur,gula dan ovalette dulu, kemudian baru kaup balik tepungnya dan minyak. Bila kita tak biasa buat kita jadi tak confident. Sebab kalau kita buat kek butter, gula dan mentega biasanya dipukul gebu dulu.

Semalam saya buat kek span vanilla, ikut resepi dan cara dari blog yati. Tetapi tak menjadi. Bukan salah resepi rasanya..saya yang tak confident. Keknya jadi dua lapis. Yang bawahnya bantat..yang atas spongy. Hari ni saya cuba pula resepi kek span coklat dari blog rahel  . Ikut sebijik macam resepi tulis..hehe. Cuma kali ini saya buat separuh adunan. Takut tak jadi lagi macam semalam.

Tapi, kali ni yang silapnya acuan pulak. Saya guna acuan yang kecil dan isi agak penuh. Sebab semalam saya tengok kek span tu takde naik tinggi sangat pun..jadi hasilnya hari ni kek terlebih keluar dari acuan... Tapi tak bantat.. itu yang happy sikit tu. InsyaAllah next time akan menjadi lebih cantik. Practise makes perfect.... betul tak.

Kalau anda nak cuba buat kek span dari rahel, saya kongsikan di sini. Copy paste dari blog rahel je..

(Suhu saya letak 170'c dan saya ada campur 1 sudu kecil nescafe)

#TIPS:
1.Tidak perlu gris tepi acuan, cuma bawahnya sahaja.
2.Kek hendaklah diterbalikkan diatas redai bila dikeluarkan dari oven. selepas 5 minit sisipkan pisau dikeliling acuan dan keluarkan kek dan letak diatas redai.
3. Untuk elakkan kek pecah dipermukaan, alas kertas baking atas redai semasa terbalikkan kek.




Kek Span Coklat
Resepi:Noraini Zakaria



Bahan:
200g tepung kek/tepung superfine
180g gula kaster
110ml minyak masak
100ml susu segar
40g serbuk coklat
20g ovallet
6 biji telur gred A
1 st baking powder
1 st esen vanila


Cara:
1.Panaskan oven.Griskan acuan.Alas dasar acuan dg baking paper.

2.Pukul telur,gula,ovallet,tepung s'fine,BP sehingga kembang dan gebu selama 5 minit.

3.Perlahankan mixer,masukkan susu cair,esen vanilla,serbuk coklat.Teruskan lagi memukul selama 5 minit.Tuangkan minyak,gaul sebati.

4.Tuang ke dalam acuan.Bakar selama 45 mint atau hingga masak.

5.Bila kek sudah masak,telangkupkan selama 5 minit.



Friday, April 17, 2015

Petua untuk bayi sembelit

Bila baby dah start makan mula la nak sembelit kan. Kesian bila tengok bila time dia nak poo, meneran sampai merah muka.

Anak saya memang suka makan. Apa yang semua orang makan dia nak rasa.. minum air.. kadang-kadang suka minum..ada masa tak nak..diluahkannya balik..buat main-main.

So, petua yang saya cuba untuk mengatasi masalah sembelit ialah dengan memberi anak saya minum jus prune.

Caranya ialah cairkan prune jus tu 1 : 1 dengan air. Jangan bagi banyak-banyak tau. Saya bagi anak saya satu sudu besar je sehari. Lepas tu elok jer dia poo poo keesokan harinya.

Petua untuk bayi sembelit ni boleh digunapakai untuk baby yang 6 bulan ke atas. Pastikan jus tersebut adalah 100% jus ye..tanpa campuran gula atau pengawet.

Selain daripada prune jus, anda juga boleh cuba jus apple atau pear. Jus apple dan pear tidak perlu dicairkan.

Yang penting kalau nak cuba, bagi sikit dulu tau.. takut baby sakit perut pulak. ..takut tak rasi. Maklumlah bukan semua baby sama. Mungkin apa yang sesuai dengan anak saya tidak sesuai dengan anak anda.



Thursday, April 16, 2015

PRODUK BABY ORGANIK

Baru jer sampai mandian Baby Organix Extra head to toe ni tadi. Bau peach lagi..hmmm sedapnyaaa.


Penggunaan produk baby organik penting sekiranya anak kita mempunyai kulit yang sensitif.

Alhamdulillah anak kecik saya kulinya tidak sensitif dan tidak pernah kena ruam setakat ni. Masa dari dalam hari anak saya, saya mandikan dengan mandian drypers head to toe sahaja. Itupun sedikit saja.
Bedak pun tak pakai. Cuma minyak telon dan minyak habbatussauda untuk diaper area.

Mesti korang heran ..kalau anak saya kulitnya tak bermasalah kenapa saya beli produk baby organik tu kan.. hehe. ..sebenarnya kulit saya yang bermasalah. ..hahaha ..kelakar kan.. ..dah 10 bulan pakai drypers head to toe...😜

Tangan saya start gatal-gatal lebih kurang dalam 4-5 bulan rasanya..bila letak ubat baik..lepas tu naik semula gatal-gatalnya..

Sebelum ni saya pernah pakai losyen tangan vaseline tau.. sejak tu tangan saya naik macam ruam .. gatal-gatal. Bila tukar kepada losyen organik palmers cocoa butter.. ruam dan gatal-gatal tu hilang.. so, dari situ saya buat conclusion mungkin saya ada alergik dengan bahan-bahan yang terkandung dalam drypers head to toe.

Jadi saya pun survey produk-produk organik untuk baby. Tak banyak yang saya jumpa. Kalau ada pun memang mahal harganya macam produk baby organik Buds, Moogoo, Tropika dan Baby Organix.

So saya decide nak try dulu produk baby organix sebab harganya murah sikit dari yang lain-lain tu. Harganya RM37.10 termasuk gst dan pos, saya beli kat lelong.com. Harap- harap oklah..

So, ujikaji pun bermulaaaaaa....



Friday, April 3, 2015

Idea gift untuk wedding

Saya buat gift ni untuk kenduri kahwin adik ipar. Buat pun last minute jer. So tak dapat banyak dalam 70 pcs jer. Isinya saya buat coklat chip cookies. Tak sempat nak ambil gambar pun.

Coklat chip cookies tu saya buat dua batch. First batch pun dah kena ngap dan dibawa ke sekolah oleh anak yang first..so...sebab tu la kena buat second batch.

Beg kertas tu saya beli dekat speedmart..harga 3.90 kot..untuk 100pcs. Mula-mula ingat nak print jer..tapi kertas tu tebal..tak boleh jalan pulak printer tu. Last-last just print out jer nama pengantin..gunting dan dilekatkan pada kertas casing cupcake yang memang dah ada kat rumah ni. Buat double layer. Satu layer yang size kecil dan design yang kontra dengan casing kuning yang besar sikit tu.

 Selepas digam pada beg kertas saya letak riben dan stapler..siap..senang dan jimat belanja. Cute jugak..bagi saya jangan nak membazir sangat beli yang mahal-mahal..last-last orang buang jugak beg tu...



Tuesday, March 31, 2015

Aplikasi Mykira GST


Aplikasi ini anda boleh download dari google play. Boleh semak harga dan boleh terus buat aduan.

Semalam pergi supermarket hero, resit pun dah tertera gst cuma belum implement lagi.






Tuesday, March 17, 2015

FOR SALE: Avent Manual Breast Pump + FREE GIFT--MURAH..MURAH


SECONDHAND AVENT MANUAL BREAST PUMP +FREE GIFT = RM120 termasuk poslaju.

Pakai dua kali jer. Reason to let go, baby tak nak minum botol.

FREE GIFT tu breast pad day and night avent dan 4 botol Autumnz storage.




Berminat boleh whatsapp/wechat: 0192733789

Friday, March 13, 2015

Panasonic 3-in-1 Hand Blander MX-SS1 Review

Dah lama dah nak beli hand blender. Senang nak proses makanan baby dan lain-lain.

Panasonic 3 in 1 Hand Blender MX-SS1 ni, saya beli di Mudah.com dengan harga RM159 + RM9 parcel post = RM168. Harga biasa untuk Panasonic 3 in 1 hand blender ni ialah RM179. Kalau guna parcel post ni 5-6 hari baru sampai...cuak jugak lerrrr...

Apa yang 3 in 1? Ia boleh blend, chop dan whisk.





Tempat pemegangnya berat jugak. Kalau ringan atau yang diperbuat dari plastik mungkin bergetar lebih agaknya. Bunyinya pun tak kuat. Bukan macam blender yang biasa kita pakai tu.

4 blade blender, akan membuatkan makanan yang kita blend tu betul-betul halus. Fungsi whisk dan chopper adalah bonus yang memang mengujakan...

Ada 5 kelajuan berbeza yang boleh anda pilih untuk model Panasonic 3 in 1 hand blender MX-SS1 ini. Model ini juga disertakan tempat gantung blender (wall attachment). Bila nak pakai, pasang plug dan switch on jer...mudah kan

Jadi, sekarang ni, blender biasa tu hanya untuk mesin bawang dan cili jer.

Setakat ni memang puas hati pakai hand blender Panasonic 3 in 1 ni.






Thursday, March 12, 2015

Resepi donut simple gebu dan sedap

Resepi donut ni memang simple..tapi sedap dan gebu.

Saya cuma buat adunan nya aje..bab membentuk, anak-anak yang buat. Suka hati korang la nak buat bentuk apa pun, asalkan boleh makan.

Resepi ni dah lama ambil kat internet. Kat blog mana pun tak ingat dah. Terima kasih kepada tuan punya resepi kerana sudi berkongsi resepi donut yang simple tetapi gebu dan sedap ni. Kalau ikutkan resepi ni ada telur, tapi saya tak letak, sebab terlupa. Surprisingly, masih menjadi jugak donut gebu ni...hehe..

Donut Ball

dry ingredient:
3 cawan tepung gandum

wet ingredient:
1 cawan air suam kuku+ 6 tbs gula+
1 pek yis

2 sudu besar mentega - cairkan
3 sudu besar susu pekat manis

1 biji telur

Cara-cara

Cairkan mentega dan ketepikan.
Gula dan susu disatukan di dalam air suam, kacau supaya gula larut. masukkan yis, kacau lagi. Biarkan selama 10 minit.
Pukul telur sedikit dan campurkan bersama mentega cair tadi.
Selepas 10 minit yis akan naik berbuih-buih, masukkan pula mentega yang dicampur telur tadi.kacau.
Masukkan campuran yis kedalam mangkuk yang berisi tepung gandum, gaul sebati dengan senduk kayu. biar adunan lagi selama 45 minit.
After 45 minit, tumbuk tumbuk adunan dan buatla bentuk yang kita nak. Lepas tu goreng. Api kena jaga, jangan besar sangat. Nanti luar dah hitam dalam belum masak.

Selamat mencuba!





Thursday, February 26, 2015

Global Handy Vacuum GSC-4518S Green REVIEW


Saya beli Global Handy Vacuum GSC-4518S ni pada 12/12/2014 di Lazada. It took gdex 20 days to deliver it to me. hmmmm..nak cakap tension, tak la sangat. Sebab beli COD..lantak korang la nak hantar ke tidak..Bila sampai tu macam dah tawar hati jer...tapii...kejap jer..hehehe...

Yang best mengenai vacuum ni ialah ianya handheld dan mudah untuk dikendali. Kerja menvakum jadi lebihhh...mudah. Kuasa sedutannya pun sangat kuat. Tempat penyimpanan sampah dan filter mudah dilihat sekiranya sudah penuh. Mudah untuk dicuci. Wayarnya pun agak panjang.

Yang tak best..kualiti la kot. Tempat handle tu kenkadang tercabut bila vakum carpet. Begitu juga dengan tempat penyedut stand tu. Snap container sampah tu pun nipis sangat..tak boleh ganas....nanti cepat patah.


Walau apa pun, memang berbaloi membelinya. Harganya setaraf kualitinya...but still, so far i'm verryyy happy with this product. Tak perlu nak sambung hose dan handle extender tu semua..jimat masa dan memudahkan kerja.

 *Recommended household item






Sunat/Khitan baby perempuan

Alhamdulillah..Jasmaine dah sunat hari Isnin lepas.

Dah 8 bulan baru nak sunat..hehe..sorry la sayang. mama lupa daaa..

Kalau you all sedang mencari klinik untuk sunatkan anak /baby perempuan boleh cuba Klinik Medi-nur di Puchong Utama. Bayarannya ialah RM35. Sebelum pegi tu call la dulu ye (03-80683500). Doktor yang in charge untuk sunat tu ialah Dr. Nor Nabilah kalau tak silap saya.

Budak dah 8 bulan kan lasak. So, saya risau betul. Di dalam perjalanan ke klinik tu saya banyak-banyak berdoa, supaya semua urusan dipermudahkan. Alhamdulillah, Jasmaine pun tak lasak macam selalu. Dia tengok jer doktor dan pembantu tu. Bila doktor snip jer menangis la jugak..kesian..sedih sangat tengok anak nangis sakit kan...keluar bilik doktor ok jer...hehe..baba dia yang suspen lebih..risau anak kesayangannya meraung...

 Mengikut Muzakarrah Jawatankuasa Fatwa Malaysia, sunat untuk bayi perempuan adalah wajib. You all boleh google e-fatwa malaysia ye.



Friday, February 20, 2015

Apam Gula Hangus / Steamed Caramel Cake

Sedappppp....buat pagi tadi. Resepinya simple tapi sedap.

Resepi ni saya dapat dari blog mamafami. You guys nak try?

Resepi Apam Gula Hangus

 Bahan basah:

150gm gula kastor
100ml air panas
70gm majerin
75ml susu cair (saya pakai susu tepung. 3 sudu besar campur air untuk cukupkan 75ml)
1 biji telur (pukul sedikit)

*Panaskan gula atas api kecil. Jgn kacau. Cuma goyangkan je periuk tu. Biarkan hangus.
*Masukkan air sedikit demi sedikit dengan hati-hati. Kacau semula diatas api sekejap.
*Masukkan majerin. Sejukkan.
*Masukkan susu dan telur.

 Bahan kering:

150gm tepung
1 sudu kecil baking soda
 65gm gula kastor
secubit garam

*ayak /saya kacau jer dengan whisk

*Campur karamel tadi dalam tepung dan whisk hingga sebati.
*Masukkan dalam acuan dan kukus 15 minit / sehingga masak

Saya tak suka manis, jadi 65gm tu saya kurangkan kepada 30gm jer

Selamat mencuba!

Monday, February 16, 2015

FULL PAYING PATIENT SCHEME PUTRAJAYA (FPP) REVIEW

Salam semua.

Bagi yang sedang mencari hospital untuk bersalin bolehlah cuba full paying patient scheme ataupun fpp di putrajaya ni.



Ini merupakan pengalaman pertama saya bersalin di hospital kerajaan. Kenapa saya pilih FPP (full paying patient) ni?

Sebabnya ialah, masa ujian gula tu saya kantoi. So saya dilabel GDM / gestational diabetes mellitus aka kandungan gula tinggi semasa hamil. Saya rasa dalam 8.3 kot bacaan gula masa test tu. So every two weeks saya kena buat test gula. Cucuk kat jari..so kena control makan. Memang tak best langsung..saya buat test tu kat klinik panel je..kena buat 4 test dalam satu hari. Pukul 8am, 12pm, 6pm dan lebih kurang 10pm. Jenuh la ulang alik ke klinik.. boring. Satu pengalaman yang memang bosan dan melecehkan. Testnya sekejap je tapi malas betul nak ulang alik tu...Tapi, apakan daya dugaannnn...

Disebabkan faktor umur dan GDM la saya buat keputusan memilih Full Paying Patient Scheme Putrajaya (FPP). Sebab kalau ada masalah senang...dan kos pun tak la mahal sangat nanti..kalau operate di hospital swasta mungkin boleh capai 10k....erk..tak sanggup..

First step, kena call dulu FPP Putrajaya untuk buat appointment. Ini no. telefon untuk buat temujanji / appointment FPP Putrajaya -0383124309. Mereka akan tanya nak pilih doktor yang mana. Last time saya pilih Dr. Hamidah. Lepas tu mereka akan confirmkan semula dan beri tarikh appointment.

First time register kena bayar RM110. After that the next appoitnment RM50/60..lupa la plak...maklumla,urat dah banyak putus...hehe

Yang tak best nya..walaupun paying patient, kita kena tunggu sama dengan patient lain jugak...berejam la tunggu...sabor ajelah.

Dr. Hamidah pulak, pada saya seorang doktor yang bagus dan profesional. Cuma dia tak berapa nak bersembang sangat..tak cakap banyak...mungkin sibuk kot..

Nanti...saya akan kongsi pengalaman bersalin di Hospital Putrajaya under Full Paying Patient Scheme (FPP).

IQ Test

hmmmm....whattt???


Teruknya jem...

berpeluh-peluh budak kecik ni..sian dier. dah dua kali hijau trafik light pun tak lepas juga. Rupa-rupanyer ada polis trafik yg jaga. Sepatutnya dengan adanya kehadiran mereka trafik lebih lancar...ini..sebaliknya.

Friday, February 6, 2015

BELI KURMA ONLINE

Jenuh mencari kurma kat pasaraya tapi tak jumpa. Akhirnya beli kat internet je. Beli di www.alarif.com.my. Kurma maryami RM38 sekilo sedappp.. Beli untuk Jasmin sebenarnya. Dia tak nak makan bubur nasi tanpa kurma...

Beli sekali minyak habbatussauda RM12. Nak beli sabun habbatussauda tapi dah habis stok la plak so, ganti dgn minyak..ok..jugak.

Alhamdulillah..semalam order, hari ni dah dapat. Bagus servis al arif..InsyaAllah lain kali boleh beli lagi.

Saturday, January 17, 2015

Easylife Magic Mop G6 with Soap Dispenser review



Memang best mop ni. Beli kat Lazada last week. Baldi nya agak berat ..kalau ada roda senang la boleh tolak jer.

Apa yang bestnya pasal mop ni ialah kita tak perlu lagi nak memerah mop tu. Kita cuma tekan je kepala mop dalam baldi dan dia akan pusing dalam air. Nak keringkannya pun sama..tekan jer dalam tempat spin stainless steel tu dan mop tu akan keluarkan airnya...dia akan spin lajuuuu...macam mesin basuh..dia juga ada peddle...kalau tak nak tekan dengan tangan boleh tekan peddle untuk spin kan mop tu...

Sejak beli Easylife Magic Mop G6 with Soap Dispenser ni..seronok je nak mengemop...sebab memang menyenangkan kerja...

#Recomended household item ni...

Friday, January 16, 2015

Pusat bayi tersembul/Hernia pusat

Pusat bayi yang tersembul memang merisaukan. Masa pusat jasmin tanggal takdelah perasan sangat tersembulnya..tapi dah lepas beberapa minggu nampak sangat..especially bila dia menangis atau menggeliat...saya tuam (bunjutkan bijan hitam a.k.a habbatussauda) dia dua kali sehari selepas mandi..sapu minyak pada pusatnya dengan meletakkan ibu jari dan pusing ikut lawan arah jam. Buat 7 kali sambil selawat. Pada pusingan yang ke-7 tu niat dalam hati supaya pusat tersembul tu hilang...

Alhamdulillah pusat jasmin mula tenggelam bila umurnya 4 bulan.


#Saya beli minyak kalimah dari puan Ita untuk disapu pada pusat dan petua tersebut diajar olehnya. Sesiapa yang berminat nak beli boleh call no. ni 01114360166