Saturday, January 17, 2015

Easylife Magic Mop G6 with Soap Dispenser review



Memang best mop ni. Beli kat Lazada last week. Baldi nya agak berat ..kalau ada roda senang la boleh tolak jer.

Apa yang bestnya pasal mop ni ialah kita tak perlu lagi nak memerah mop tu. Kita cuma tekan je kepala mop dalam baldi dan dia akan pusing dalam air. Nak keringkannya pun sama..tekan jer dalam tempat spin stainless steel tu dan mop tu akan keluarkan airnya...dia akan spin lajuuuu...macam mesin basuh..dia juga ada peddle...kalau tak nak tekan dengan tangan boleh tekan peddle untuk spin kan mop tu...

Sejak beli Easylife Magic Mop G6 with Soap Dispenser ni..seronok je nak mengemop...sebab memang menyenangkan kerja...

#Recomended household item ni...

Friday, January 16, 2015

Pusat bayi tersembul/Hernia pusat

Pusat bayi yang tersembul memang merisaukan. Masa pusat jasmin tanggal takdelah perasan sangat tersembulnya..tapi dah lepas beberapa minggu nampak sangat..especially bila dia menangis atau menggeliat...saya tuam (bunjutkan bijan hitam a.k.a habbatussauda) dia dua kali sehari selepas mandi..sapu minyak pada pusatnya dengan meletakkan ibu jari dan pusing ikut lawan arah jam. Buat 7 kali sambil selawat. Pada pusingan yang ke-7 tu niat dalam hati supaya pusat tersembul tu hilang...

Alhamdulillah pusat jasmin mula tenggelam bila umurnya 4 bulan.


#Saya beli minyak kalimah dari puan Ita untuk disapu pada pusat dan petua tersebut diajar olehnya. Sesiapa yang berminat nak beli boleh call no. ni 01114360166