Wednesday, March 23, 2011

Aku Dah Rabun Mata...

Assalammualaikum kengkawan semua.

Haa..haaa.haaa.. itula.. masalahnya.. bila tengok barang-barang yang dijual kat lelong.com tu... harga pulak murah giler... selalunya aku tengok je la. Cuci mata. Tapi, sekarang ni aku memang tengah berkenan betul dengan ipad ni:

Gerammmm jer. Ntah ori ntah idak..kah..kah..kah.

Setakat ni tak pernah beli lagi barang camni kat Lelong, ye la, ramai cakap barang kat situ made in China. Yang aku pasti, mmg ada made in China, tapi, soalan-soalan camni boleh ditanya sebelum kita beli. Kalau nak kena tipu, kat mana-mana pun boleh, tak kira la, beli online ke offline ke.

Sekarang dah banyak site yg buat camni, tapi, yg macam pennyauction, peepnbuy semua tu kena beli points dulu baru boleh bid. Ini aku tak gemor sangat la, coz rugi la, kalau kalah bid, points yg kita beli pun hangus jugak.. tapi, harga mmg murah giler.

Korang suka tak beli online?

30 comments:

miloais said...

selalunya iols beli baju - for me n my kids...
novel penah lah sekali dulu...

♕ Mr.IX ♂ said...

klu beli online xleh nmpk yg btol2...beli offline nmpk ler jugak cmne rupa bentuk real life tu.

ain said...

seumo idup ain xpenah beli brg2 online, rase mcm was2 lah...:)

✿....rossa alina....✿ said...

xsuke la beli online2 ni..huhuhu..

sahromnasrudin said...

tak pernah lagi sebab xtau nak beli ape huhuhhhh

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik tak pernah beli barang online , bukan tak caya, takut bila dapat ada yg rosak susah nak tukar plak.itu je.

shah-kayrul said...

tak pernah la pulak beli barang kat online nie...takut tertipu jer

hayati hashim said...

suka suka.
tpi pnyakit online ni SERIOUS bahaya. sukar dkawal ni. transfer sana sket transfer sini sket.. tba tba WOW BANYAKNYA!!!! nk nagis pun x boleh dah..

- harini dapat novel yg beli online : http://blogaku83.blogspot.com/2011/03/bila-nafsu-gagal-dikunci.html

Ina said...

miloais: oo.. tak penah beli baju online, takut tak muat la cik milo

Ina said...

♕ Mr.IX ♂ : betul gak tu, tapi, harga murah la ix.. tu yg geram tu

Ina said...

ain: iye??..kena tawakal je

Ina said...

✿....rossa alina....✿ : nape?

Ina said...

Cik Ina minat Do do Cheng: betul tu kak, itu salah satu masalahnya nye la

Ina said...

shah-kayrul: iye?.. cuba beli yg murah dulu..

Ina said...

hayati hashim: ha.ha..betul tu, tapi, kena kontrol la..

Ina said...

sahromnasrudin: la..tak tahu nak beli apa??..meh sini saya bagi tahu..boleh beli ipad, hphone..bla..blaa.blaaa

padlie said...

Selalu beli online.
Kat lelong memang banyak made in china. pernah beli Ipod alike.. RM80 je.. Boleh guna sampai sekarang..
Kalau nak beli apa2, cari peniaga yg rating tinggi..

Shafiq said...

Tak pernah cuba.. :-)

Chik Att said...

tak pernah ...

jual kat online ada .... hahahah lelong mixer kat mudah .... 2hari lepas tu tukar fikiran takjadi jual ..

niesz said...

xberani nk beli on9 kalau brg mahal2 ni, sbb selagi bnda tu xde kt tgn kite, selagi tu niesz x berani nk keluarkn duit tu bayar..

Afzainizam said...

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HI….. :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“tali timba ditarik perlahan
terasa sejuk air perigi
Ziarah blog tanda persahabatan
insyaAllah hamba datang lagi”

YUP BELI ON LINE ADE RASA WAS2 LERRR... BUT BENDA NI NASIB LERR ADE YG OK ADER GAK YG TAK

Ina said...

padlie: terima kasih padlie

Ina said...

Shafiq: takut ke nak try?..beli yg murah dulu la

Ina said...

Chik Att: kenapa nak jual mixer chik att..??

Ina said...

niesz: cuak jugak kan, nak beli brg mahal online

Ina said...

Afzainizam: betul tu, yg penting peniaga kena jujur, baru pembeli akan lebih confident.

white rose said...

ade yg local...
local tu lembap giler...

pastu function nye sangat2 teruk...

kena pilih betul2...

ainnoraini said...

beli secara online ni ade buruknye jugak..pernah kawan saye terkene..bile dpt brgnye tak memuaskan tapi duit dah bayar awal2..

tapi tak semua la kannn...ade yg ok jugak bile beli secara online ni...

NM02 said...

kite pun tgh plan nak beli ini...... kita serupa!!!!

Naddia said...

sy nie tak reti la nk beli2 on9..giler zaman lampau kn? apsal sume org da on9 shopping nie???