Monday, March 14, 2011

FINAL: ALL ENGLAND 2011 RESULT│ Impian aku dan Chong Wei tercapai jua

Assalammualaikum kengkawan semua.

Akhirnya, tercapai juga impian aku untuk melihat Chong Wei membelasah Lin Dan. WUUUHUUUUU...YEEEAAAAHAAAA. The last time he won, was in the Japan Open 2010, September last year.

SUMBER: ALL ENGLAND BADMINTON WEB
Budak pom-pom girl pun dah siapkan banner untuk perlawanan tersebut.



Budak pom-pom girl bergaya dengan bendera ciput dan banner.


Pom-pom girl hanya sempat tengok perlawanan double Koo/Tan melawan pasukan Denmark je. Masa the Ultimate Challenge budak pom-pom girl dah tido...he.he..bagus budak pom-pom girl ni..penyokong Malaysia yang hebat...MALAYSIA BOLEH! MALAYSIA BOLEH!..

Masa tengok the Ultimate Challenge aku pun berdebar-debar jugak, aku tak nak meletakkan harapan yang tinggi, coz, semasa Korean Open itu hari, Chong Wei bermain dengan baik , tapi, tewas. Beliau tewas bukan sebab tak teror, tapi, because he cannot overcome the presurre.

But last night: “He played a superb game and was able to overcome the psychological barrier against Lin Dan,” (the star)

What a great pleasure watching them play. It was AMAZINGGGGGG!!!.. Both of them are really good players. Malam tadi, first time aku tengok Lin Dan, macam hilang punca, dan tak se'gah' seperti selalu, the exact word would be.. 'macam bodo jer'...muahaahaaaaa.

Masa kat atas podium, time amik hadiah.. muka si Lin Dan, macam:
'a'..macam mana aku boleh kalah ngan mamat cekeding nih???'
Tak berpeluang untuk dia, berlagak dan bukak baju dan campak kat penonton...ewwwwww...tak kuasa i .. keh..keh..keh.

Wuuhuuuuu....what an AWESOME match...really .. wa cakap lu.. the thrill and the excitement .. beyond comparison.

Congrats tu Chong Wei for the AMAZING performance.

MALAYSIA BOLEHHHHHHHH!!!!!


RESULT:  FINAL ALL ENGLAND 2011
CLICK FOR BIGGER VIEW ( SUMBER: ALL ENGLAND BADMINTON WEB)

23 comments:

shah-kayrul said...

akhirnya chong wei berjaya membelasah lin dan jugak...bangga betul...

Ina said...

ye..betul..mmg respect kat chong wei..

axelida said...

memang tak larat nak tunggu nak tgk semalam takut kalah.. tp pagi2 lagi enchek suami cek intenet.. rupanya berjaya DLCW belasah LD.. yeahhhhh

Ina said...

memang dah lewat semalam..tapi, tak sia-sia la penantian saya..he.he

efa said...

ah semlm tv buat perangai tak leh tgk wuwu T___T sedih tp apa apa pun tahniah buat beliau akhirnya menang kalahkan lin dan lak tu gahahaha damn..tak leh tgk.....huwargh grrr...

AdiaLuze said...

Tahniah Tok LCW !!! Akhirnye berjaya menewaskan Lin Dan !!! Yeeeaaayy !! Ruginye xdpt nengok...Huhuhu

Ina said...

efa ..siannya..mmg best semalam..

Ina said...

AdiaLuze: mmg rugi oo...best wa cakap lu

♕ Mr.IX ♂ said...

huhu~ tak layak pun badminton...

Ina said...

kenapa ix??..he.he

ain said...

tgh mlm td takut nk tgk game LCW vs Lin Dan, takut kalah..hu3

ch!natsu said...

suke bangat..!!!! haha over plak..
c0ngrats ch0ng wei..
pdn muke lindan.. ngehehe~

Ina said...

ain ..apa plak takutnya..tengok jer..he.he..takut lebih emo ek?

Ina said...

ch!natsu: padan muka lin dan..hu.hu

white rose said...

pakwe sy ni mmg hebat kak...
jangan salahkan sy sebab tak bagi dia makan banyak2...

miahahaha...

Ina said...

white rose: wakakaa...sian dier ko..cekeding je tau

Cik Ina minat Do do Cheng said...

yes yes yes hajat makcik tercapai. lin dan boleh belah.hang balik negara hang. Tahniah Datuk LCW.

Ina said...

Cik Ina minat Do do Cheng: tercapai hajat akak..he.he..yes.lin dan boleh blah.

padlie said...

best giler lin dan kalah...
Entry terbaru padlie: Supermoon: Yang patut kita tahu

anaiha yusof said...

yeahhhhhhhhhhhhh chong wei menag kah3 padan muka lindan adoi jhtnye heheh

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tahniah Tok LCW !!! Akhirnye berjaya menewaskan Lin Dan !!! Yeeeaaayy !! Ruginye xdpt nengok jat kedai mamak....

Malaysia boleh
Malaysia boleh
Malaysia boleh
Malaysia boleh
Malaysia boleh

niesz said...

wah!malaysia boleh!!!!!!

Munie Blushious said...

tahniah chong wei,..
tp kan, press sgt mengagumi lin dan sbb dy xpenah sumbong ngn peminat2 dy...
dy akan tunduk kpla dan melambai kpda peminat2 dy even kpda press pon dy xpenah sumbong...
yerlah, selalu tipikal pemain yang mempunyai nama besar2 ni kn sumbong2 jer...
tu ape yg dibce dlm surat kabo ler... hehe