Wednesday, April 20, 2011

Cerita 'Pontianak'???

Assalammualaikum kengkawan semua.

Aku saja nak ce citer kat korang, pasal sms yang aku terima baru-baru ni.

Sms tu macam ni: 'Sila sms ke XXXX untuk mendapatkan cerita hantu 'Pontianak'..bla..bla..bla

Apekehalll...la semua ni??.. takde kerja aku nak pi menghabiskan duit aku semata-mata nak baca citer 'Pontianak' depa tu. Depa tak tahu, citer hantu aku lagi real...kah..kah..kah...

Macam-macam cara orang nak mencari duit sekarang ni. Apa benda pun boleh. Ini pun dah kira macam SPAM jugak la kan, mesej-mesej macam ni, buat menyemak mail box je.

Dulu pernah dapat sms yang mintak top-up tu. Korang pernah dapat tak?? Setahu aku, ramai yang dapat sms ni. Yang kesiannya, ada gak yang tertipu. Mana dorang dapat no. telefon ni semua ek?? Macam aku dulu berniaga online, no, telefon merata-rata aku letak kat internet ni, so, aku tak heran sangat la. Tapi, macam kakak aku tu, dia dok rumah jer, dia pun dapat gak sms SPAM ni...

Dari segi, marketing..aku rasa memang bagus la, tapi, cara tu biar betul. Kalau kita melanggan servis dorang takpe, aku pun tak kisah gak ... ini benda yang merepek-repek camni.. boring la.

22 comments:

NM02 said...

dah takde cara lain gamaknye nak tarik duit orang. cet!

Ina said...

betul tu niez.

umi aiz said...

betul tu kak ina..mcm2 msj msuk hr2. tah pape deorg ni promote..

ainnoraini said...

byk pulak tu dpt sms mcm tu...
jgn terpedaya sudah...

Ina said...

umi aiz : betul la..boring

Ina said...

ainnoraini : itulah ..minta dijauhkan.

Chik Att said...

itu bleh gagah ...

yang best kalau statement nya gini ...

"mahu lihat aksi panas saya .... " sila sms ke ..... ( pala hotak dia )

sahromnasrudin said...

agaknya hantu kot yg SMS awak nie heheheeee

♕ Mr.IX ♂ said...

ina berniaga online per dulu? hehhe..
maybe diorg amik kat kedai2 telefon kot...yg topup tulis dlm buku tu...maybe diorg jual no telefon kpd org2 gitu

miloais said...

banyak sangat emel spam ni...
nak plak pasal dapat duit tu
sakit hati betul...

kalo diikutkan emel yg dapat tu
sohih iols dah jadik jutawan nokkkk!~

setiap hari - lima enam kali dapat emel pasal orang nak bagi duit
haihhhhh!~

shah-kayrul said...

tak pernah layan kalau dapat SMS macam nie...

Ina said...

Chik Att : hu..hu..ada gak tu..

Ina said...

sahromnasrudin: muahaahaa...hantu mak limah..he.he

Ina said...

♕ Mr.IX ♂ : macam-macam..saya tak pakai top up, saya pakai line.

Ina said...

miloais: betul kan..nyampah..

Ina said...

shah-kayrul: a'a .. saya pun tak layan, tapi, sakit hati gak..benda merepek

So Shy Lady said...

salam ina,
maaf lmbat plak blas kunjungn...

akak dah byk kali dah dpt sms dr sorang pakcik yg duk balai polis tu...

Ina said...

So Shy Lady : terima kasih sudi singgah..ye ke?..ntah ape-ape kan..mintak duit, macam kita ni tak sekolah jer.

cikpuanhady said...

hohoh..macam-macam cara orang cari duit..yang kes sampai menipu tu yang tak tahan tu..

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

Ina said...

cikpuanhady: yes..mmg..

Munie Blushious said...

wahahahha.. lawak giler... rsenye no hp kte tuh dorang main tekan jer then send... giler tabah nk antar iklan dorang tuh.. haha

Ina said...

Munie Blushious: betul tu..main tekan je kan..