Friday, April 8, 2011

Nak melancong ke mana??

Assalammualaikum kengkawan semua.

Aku berkira-kira nak ke Sabah cuti sekolah bulan 6 ni.

Korang dah ada plan ke???


Nak ke Sabah ni pun sebab anak aku yang sibuk sangat nak pegi. Ntah la, jeles kot tengok bapak dia asyik ulang alik ke sana tahun lepas. So, tahun ni untuk merealisasikan impian dia, kitaorang ingat nak ke sana..Insyaallah.

Tiket pun dah aku beli dengan MAS, kena beli awal la kalau nak murah kan. Ingat lagi last year, masa pegi Langkawi, beli lebih kurang 3 minggu sebelum flight, mahal giler.. harga tiketnya lebih mahal lak dari tiket ke Sabah yang aku dah beli tu..hu..hu.

Aku tak pernah naik air asia, korang penah tak?? Macam mana ek dia punya baggage tu,, kena bayar atau dah siap dengan harga tiket. Yang aku perasan meal pun takde kan??.. semua kena beli coz takde dalam package.

Kat mana ek tempat yg best kat Sabah, mmg tak pernah pegi, husband aku pun pegi atas urusan keja, mmg takdak berjalan sgt la.

Korang ada pengalaman ke sana?? Share la....

10 comments:

padlie said...

Pernah duk KK dulu.. Banyak tempat best. tp jauh2.. Gi la panjat gunung hehe

Entry terbaru padlie: Tenaga Solar VS Tenaga Nuklear

Ina said...

semputttt...he.he..

hazari. said...

tak pernah ke sabah. paling paling jauh pun ke johor, tuh pun sebab nak ke melaka. haha.

yati hashim said...

kak, dlu penah d KK selama tiga tahun, siap penah jadi tourist guide lagi.. haha.

soalan 1 : untuk AA, lugage kna bayar kalu nk masuk bawah. klu nk naik ats flite x payah bayar. rsanya 1 beg x lebih 20kg RM 20 kot.. eh ke RM15. tpi mmg bayar.
makan ofcos kna beli. milo 3 in 1 pun tiga hengget setengah tau..

soalan 2: klu p sabah, harus la p KK kn, kt KK ada wildpark. kat lok kawi. ala2 zoo la. entrance free!!

den dari KK p la kundasang,ranau, dalam 2 jam pjalanan ngn krta. ala2 cameroon g2. tpi best kn sbb kaki gunung. dari c2 boleh g poring (kolam air panas) x bape best, tpi boleh la habuan budak2..

x pun akak boleh p kudat. ada TIP OF BORNEO. cni konfem best n best. ni klu kt peta, kt bhgian tnduk tu. boleh tgk pertmbungan 2 ombak.

ok, boleh wat n3 ni. hahah..
harap mmbantu. baynak tmpt best sebenarnya...

Ina said...

hazari.: ye ke..he.he

Ina said...

yati hashim : wah..dasyat tu..siap jadik tourist guide..terima kasih ye

cikpuanhady said...

hoho..pernah naik air asia ke miri, sarawak..ok je selesa sama macam mas coz time pi naik mas, time balik naik air asia..tapi lupelah pasal baggage..hehhe..part makan tu, kalau nak makan, tempah online dapat murah kot compare kalau baru beli dalam plane..

dah klik hb..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

Ina said...

cikpuanhady : oo.ye ke..tkasih.

Munie Blushious said...

pergh... holiday sabah tuh.. jelesnyer... ladang teh kt sne bes la.. kwn saya pegi kota kinabalu.. sne sejuk katanye... hehheheh

Cik Ina minat Do do Cheng said...

bestnya pegi sabah, makcik tak pernah sampai lagi.tapi nengok kat majalah karambunai tu cantik sangat.