Monday, February 21, 2011

Kenapa mesti ganti..kenapa mesti putih...??

Assalammualaikum kengkawan semua...

Hari ni aku rasa cam malas je...sebab hari Sabtu lepas ..bebudak ada sekolah ganti .. jadi hari rehat untuk aku 2 hari tu dah tinggal sehari je.

Kenapa la perlu ganti?? Buat je la cuti untuk perayaan di Malaysia ni tetap seminggu untuk setiap bangsa tak leh ke..??

Cuti tu penting untuk merehatkan minda.. untuk energise semula mental dan fizikal kita...hari untuk aku pegi spa..bersantai-bantai....sambil minum air oren, dibawah payung streamyx yang aku pinjam dari Kong kat blog Astina.

Betul tak?? ... ada sesiapa yang tidak bersetuju dengan cadangan aku.. sila angkat tangan!! ...Edy..aku nampak ko angkat tangan!! .. ko memang..ngeee..

Aku nak mintak Cik Astina (Wakil Bloggers Seantero Angkasa) untuk membentangkan cadangan aku ni kat parlimen. Bolehkan Astina .. no problem with that kan..kan.kan..

Lagi satu yang aku musykil ialah..kenapa kasut sekolah kena putih?? Kenapa tak kaler hitam ke biru ke..??

Kasut putih ni cepat kotor tau.. pastu nak kapur la plak lagi..ish .. membazir je . Kalau kasut hitam .. confirm tak yah kapur .. dan company yang membuat kapur kasut tu pun makan kapur le jawabnye .. hik..hik.. muahaahaa... (ini lah akibatnya bila minda kita tak cukup rehat .. ye tuan-tuan dan puan-puan .. anda akan jadi sedikit kurenggg)

Korang tahu tak..kalau dekat France .. penjawat am dekat sana akan diberi cuti bergaji untuk pergi holiday!

Hu..hu..bestkan. Jangan tak percaya .. percaya la.. ini kisah benar. Dan bukan tipu semata.

30 comments:

A.s.t.i.n.a said...

baikk! saya akan usulkan utk cuti 2 minggu.. nanti pasti ade timbangtara lagi potong2 tinggal seminggu jugak kan.. Saya pasti berjuang untuk rakyat! <<--over minah nehhh

Ina said...

A.s.t.i.n.a ..wei..aku minta seminggu jee..mmg..mmg ko over the top..kui..kui..

izyanty collection said...

sabar je lah hehehe..cikgu ek?

Ina said...

izyanty..he.he.saya bukan cikgu..

ain said...

yup.. ain sokong 110% kasut skolah warne itam. budak2 skolah xnmpk comot bile hari ke-2 skolah..hu3

Ina said...

ain:..yes..betul..tu..saya pun sokong awak.

ms.n said...

setuju!!! dah lama pki kasut putih, pening mak bapak nk kna basuh kasut budak2 drjah 1. tak smpi smggu kasut dh transform jadi hitam.. jadi baik tukar jek pki kasut hitam =)

tapi kn, fyi. ada certain sekolah kt certain state yg mmg pakai kasut hitam..

Maria James said...

memang agak kurreeengg! haha

only if kita di sini, macam di dana! oh heaven!

Ina said...

ms.n:..bagus..bagus..ada gak penyokong..oo..ye ke..setau saya..bebudak pengawas je yg pakai kasut hitam.

Ina said...

Maria James:..muaahahhaaa

miloais said...

owhh... hari sabtu lepas - masih ada sekolah ganti eh???
sib baik both my kids - sekolah depa dah habis ganti cuti...
hiks

ye.. iols sokong - tukar le kasut sekolah kaler lain - dan jugak uniform sekolah kaler lain selain dari kaler puteh
jenuh nak basuh hoccay!

Ina said...

miloais:..yesss..thank u..sekolah anak kite mmg camtu..ngeee...

efa said...

kasut warna hitam utk budak skolah mmg elok sb takyah duknmpk comot kasut itu huhu

Ina said...

efa:..ye betul..saya sokong awak jugak

sicKo^ said...

aku dr dulu tak setuju kat skolah kena pakai uniform.. Patutnya buat bebas.. baru kita leh berfikir secara bebas.. hehe

Amira Naddia said...

dlu sy skola kasot skola sy bukan puteh tp warne krim kekuning2an.

kamu cikgu ke? nk jd cikgu gak...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik sokong ko, dah bagi cuti , kena ganti. apa kejadahnya nak bagi cuti.kasut sekolah pun tak boleh ke warna lain.putih cepat kotor.

Chik Att said...

setuju.... dah cuti... tak pelu ganti... nyusahkan .... cikgu sukaaaa

Faztee Danisha said...

hi slm ziarah..thnx ats ksudian komen d blog sy..i folo..
http://shares-something.blogspot.com/

padlie said...

kalau kat france cuti bergaji..
kat Malaysia dah kurang dari 30 hari ke 25 hari setahun.. kesian orang baru...

Ina said...

sicKo^:..amboi..amboi..aku minta parlimen pertimbangkan cuti ngan kasut..ko minta baju plak ek...

Ina said...

Amira Naddia:..kenape kasut ko kuning plak..gerenti ko tak basuh ni..

Ina said...

Cik Ina minat Do do Cheng:..kalau saya bawak ke parlimen usul ni..ibu-ibu mesti sokong saya

Ina said...

Chik Att:..amboi chik att...you likeeeee...i pun likeeee..

Ina said...

Faztee Danisha:..terima kasih dan sama-sama kembali

Ina said...

padlie:..sian ekkk..ko dah ada anak tecik nnti baru tahu..haa...he.he..

Mr.IX said...

masa skolah menengah dulu kasut ix mula2 kasut putih, bila tukar pengetua tukar kasut hitam lak...

ada sesetengah negara luar diorg punyer mmg bagus... siap dgn cukai diorg leh bina train, rawatan hospital etc tu...ada dokumentari pasal ni rasanya..

shah-kayrul said...

salam perkenalan..singgah kembali & follow...

klu kasut sekolah hitam rasenyer budak sekolah teknik la...sekolah lain tak tau la....

bestnyer klu dapat cuti bergaji untuk holiday....huhuhu

Ina said...

Mr.IX:..bagus la kalau camtu..betul ada documentary..tak ingat tajuk apa

Ina said...

shah-kayrul:..terima kasih kembali. betul tu..kalau dapat pegi holiday..bergaji.